Η Αυστραλία θα ανοίξει ξανά σύντομα τα σύνορά της “αργά αλλά με ασφάλεια”. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο  αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Alan Tudge.

Η χώρα έχει αρχίσει να φέρνει  ξανά μερικούς προσωρινά ειδικευμένους μετανάστες, με λίστα προτεραιότητας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει τις ρυθμίσεις για την “ταξιδιωτική φούσκα” με τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τις οποίες δεν χρειάζεται η καραντίνα.

Η πρόσφατη εξέλιξη έδειξε τη σταδιακή άρση των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών. Η Νέα Ζηλανδία ήταν η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στην Αυστραλία το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2019.

Επαφή με άλλες χώρες

Ταυτόχρονα ο Tudge επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τα «ταξίδια χωρίς καραντίνα» με άλλες χώρες. Η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία έχουν δημιουργήσει έναν διάδρομο ταξιδιού και οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται πλέον να υποβληθούν σε καραντίνα εάν έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Οι Αυστραλοί ενδέχεται να είναι σε θέση να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, τα Φίτζι και την Ταϊλάνδη μόλις αρθούν οι εξερχόμενοι. Οι εν λόγω χώρες εργάζονται για να ανοίξουν εκ νέου τα αντίστοιχα σύνορά τους σε χώρες με χαμηλή μετάδοση του ιού.