“Χαράς ευαγγέλια” για την Αργεντινή, που θα πάρει δώρο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) περίπου$ 2 δις τα επόμενα χρόνια, για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Η ανακοίνωση έγινε από το WTTC, παρουσία του κυβερνήτη της χώρας Mauricio Macri λίγες ώρες πριν από την λήξη της ετήσιας παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής του Συμβολίου στο Μπουένος Άιρες.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος Macri στο φόρουμ παρουσία υπουργών από χώρες του G20, ο τουρισμός στη χώρα “αυξάνεται ασταμάτητα” και ο τομέας “με τεράστια δυναμική είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη και σημαίνει και περισσότερες θέσεις εργασίας”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Αργεντινής αναφέρθηκε στα θαυμάσια φυσικά τοπία της χώρας, αναφέροντας τους καταρράκτες του Iguazu, τους παγετώνες, τις παραλίες της Παταγονίας, τις κοιλάδες και την Quebrada de Humahuaca, σημειώνοντας ότι “οι άνθρωποι εδώ έχουν την φιλοξενία στο αίμα τους”.

Ηδη, 13 ξενοδοχειακές αλυσίδες δήλωσαν ότι είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν υποδομές στην χώρα, γεγονός που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη του τομέα.

Ο Christopher Nassetta, πρόεδρος του WTTC, δήλωσε ότι η ομάδα του “είναι ικανοποιημένη τόσο από τα πλεονεκτήματα όσο και από τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Αργεντινή.”

Η ετήσια σύνοδος κορυφής του WTTC, που έληξε σήμερα 19 Απριλίο), διεξάγεται για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κλάδου και στην προώθηση μελλοντικών επενδύσεων μέσω ιδιωτικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.