“Οδοιπορικό στις ιερές διαδρομές της Αρκαδίας”, είναι το νέο ντοκιμαντέρ σε διαδρομές θρησκευτικού τουρισμού στα 30 και πλέον ενεργά (τα πιο πολλά), μοναστήρια του “Αγίου Όρους” της Πελοποννήσου, όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί η Αρκαδία.

Μέσα από 6 σύντομες διαδρομές (Μαντινεία, Μεγαλόπολη, Β. Κυνουρία, Μαίναλο, Γορτυνία, Ν. Κυνουρία), μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τα Μοναστήρια της Αρκαδίας, που αποτελούν, εκτός από «Φάρους Ορθοδοξίας», μοναδικά αξιοθέατα.

Π. Τατούλης: “Στόχος ο θρησκευτικός τουρισμός”

“Το ντοκιμαντέρ «τα Μοναστήρια της Αρκαδίας-Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας», θα λειτουργήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση και θα αποτελέσει κίνητρο για να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες και επισκέπτες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, τα μοναδικά της Μοναστήρια, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια παρουσίασης του στην Τρίπολη.
Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη, ανάπτυξη και προβολή αυτού του πολιτισμικού αποθέματος, καθώς αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, στοχεύουμε στο θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και η αειφορία της περιοχής”.