Σύνταξη Tourismtoday

Τις συστάσεις της ΕΕ θα εφαρμόσει η Ελλάδα, ζητώντας αρνητικά τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πολίτες της Κίνας, συστήνει στα κράτη μέλη του ο Ευρωπαικος Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων.

Μεταξύ άλλων προτείνεται, αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών από την ασιατική χώρα και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας.

Παράλληλα, εισηγείται και τη διενέργεια ελέγχου των λυμάτων στα αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν απ’ την Κίνα.  Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 19 Ιανουαρίου.

Στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που θα ακολουθήσουν τη γραμμή της ΕΕ προστέθηκαν η Γερμανία και η Σουηδία.

Η Γερμανία αλλάζει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και εφεξής θα απαιτεί τουλάχιστον ένα αρνητικό rapid test για κορωνοϊό. Επίσης θα πραγματοποιούνται τυχαίοι έλεγχοι COVID σε ορισμένους ταξιδιώτες καθώς και εκτεταμένη παρακολούθηση των λυμάτων.

Νωρίτερα και η Σουηδία, ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ προτού εισέλθουν στη χώρα, από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Μεταξύ των χωρών που έχουν ήδη επιβάλλει μέτρα περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Περιορισμούς έχουν επιβάλλει επίσης η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και το Μαρόκο.