Αρχίζει η αποκατάσταση και η αναβάθμιση ενός από τα σημαντικότερα μουσεία στην χώρα μας, του μουσείου των  σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, που παραμένει κλειστό από το 2010.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας η πράξη ένταξης του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) με προϋπολογισμό 1.169.800 ευρώ.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι πολιτική μας επιλογή να αναδείξουμε τα συγκριτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Ηλείας, για αυτό προχωρήσαμε σε μια πράξη που έχει πολύπλευρη σημασία, αφενός γιατί αποτελεί εμβληματικό και συμβολικό έργο, αφετέρου γιατί η δρομολόγησή του συνδυάζεται με την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού προϋπολογισμού 41.000.000 ευρώ».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για «συμβολικό έργο, αφού η υλοποίησή του συμπυκνώνει και αναδεικνύει το περιεχόμενο της Ο.Χ.Ε, Πολιτισμός – Τουρισμός».

Στο μουσείο θα γίνουν εργασίες για την επισκευή του κελύφους του κτιρίου καθώς και μουσειολογικές εργασίες, για την επανέκθεση των εκθεμάτων, με σκοπό την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «το μουσείο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων παρέμεινε εκτός λειτουργίας από το 2010, ενώ το 2017 παραχωρήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας». Εκτοτε, σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, «ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες για τη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του Μουσείου στο πλαίσιο της ΟΧΕ που υλοποιεί η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».