Η μεγάλη γιορτή της κρητικής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης, η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2017», διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου, από χθες 2 Ιουλίου έως και Παρασκευή, 7 Ιουλίου.
Πρόκειται για τη θεσμοθετημένη πλέον γιορτή με εκλεκτά προϊόντα της κρητικής γης, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν στις γωνιές του δημοτικού κήπου της πόλης.
Τιμώμενα προϊόντα, για φέτος, θα είναι το κρητικό κρασί, το ελαιόλαδο και το τυρί, για τα οποία θα πραγματοποιηθούν σημαντικές εκδηλώσεις, με τον γνωστό ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο να βρίσκεται στους χώρους διεξαγωγής της γιορτής, που θα δημιουργήσει γλυκά με βάση το κρητικό ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει το σεμινάριο «Τυριά και Κρητικά κρασιά.
Ξεφεύγοντας από τα όρια της Κρήτης» με εισηγητές διακεκριμένους δημοσιογράφους και συμβούλους οίνου, ενώ μία ακόμη εκδήλωση με τίτλο: «Εκλεκτικές συγγένειες και αλληλεπιδράσεις: Aπό την Κρήτη στις Κυκλάδες και πάλι πίσω» κατά την οποία, έξι μάγειροι από την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα φτιάξουν αστικές, αγροτικές και γιορτινές συνταγές.
Η 6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.