Με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες  συνεχίζει η Ανοικτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΑΣΤΑΚ) τις προσπάθειές της για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Αύριο, Τρίτη 10 Ιουλίου 2012,  στις 19.30  παραθέτει στο Αμβούργο της Γερμανίας  Συνέντευξη Τύπου σε περίπου 30 γερμανούς δημοσιογράφους, προκειμένου να συμβάλει στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη Γερμανία και στη μεγαλύτερη προσέλευση γερμανών επισκεπτών στην Κρήτη, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Για τη Συνέντευξη Τύπου μεταβαίνουν στο Αμβούργο της Γερμανίας ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης, ο πρόεδρος της ΑΣΤΑΚ κ. Μανώλης Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου  Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης καθώς και ο υπεύθυνος του γραφείου του ΕΟΤ  Γερμανίας – Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς.

Κατόπιν η Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΑΣΤΑΚ) θα παραθέσει γεύμα στους δημοσιογράφους με προϊόντα κρητικής διατροφής στο ελληνικό εστιατόριο «Άρτος» στο Αμβούργο και θα τους προσφέρει από μια βούργια με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Κρητικής διατροφής και ένα βιβλίο για την κρητική διατροφή στη γερμανική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί video εδικά κατασκευασμένο για την περίσταση, που θα προβάλει χαρακτηριστικά στοιχεία από την αυθεντική κρητική καθημερινότητα.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΑΣΤΑΚ θα απευθύνουν πρόσκληση στους δημοσιογράφους που επιθυμούν να επισκεφτούν την Κρήτη για να τη γνωρίσουν από κοντά.

Πηγή: cretalive