Πανικός δημιουργήθηκε σε αεροπλάνο της Lion Air όταν ένας επιβάτης έκανε πλάκα λέγοντας οτι υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο, και τουλάχιστον δέκα επιβάτες τραυματίστηκαν.

Ο κόσμος όταν άκουσε την λέξη βόμβα πανικοβλήθηκε. Ένας άνδρας έσπασε τις εξόδους έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου – χωρίς άδεια από το πλήρωμα του θαλάμου επιβατών – και αρκετοί τραυματίστηκαν προσπαθώντας να βγουν από το αεροσκάφος.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Pontianak στη δυτική επαρχία Kalimantan στο νησί Borneo και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Δυτικής Καλιμαντάν “οκτώ άτομα έσπασαν μερικά τα πλευρά τους και δύο άλλοι υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς.”

“Ζήτησα από τους επιβάτες να εγκαταλείψουν αμέσως το αεροπλάνο ήρεμα και κανονικά, αλλά αντ ‘αυτού έσπρωξαν ο ένας τον άλλον και αναχώρησαν από το αεροπλάνο”, είπε ένας υπάλληλος πτήσης στα τοπικά Μέσα.

Η Lion Air είπε ότι η πτήση καθυστέρησε για τρεις ώρες μέχρι ο έλεγχος ασφαλείας στο αεροπλάνο να δείξει ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά.

Ο επιβάτης που ήταν υπεύθυνος για το αστείο με την βόμβα, Frantinus Nirigi, συνελήφθη μαζί με έναν άλλο άνδρα ο οποίος άνοιξε τις εξόδους έκτακτης ανάγκης χωρίς άδεια.