Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περιπολίες στην Καστοριά πραγματοποιούν και φέτος το καλοκαίρι αστυνομικοί ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, που γνωρίζουν ξένες γλώσσες.

Αποστολή τους είναι η άμεση διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης και ταχύτερης εξυπηρέτησης σε τουρίστες και κατοίκους.

Με τα ποδήλατα κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσφέροντας υπηρεσίες και πληροφορίες στους επισκέπτες της, ενώ φτάνουν άμεσα όπου παρουσιάζεται ανάγκη.

Παράλληλα, πραγματοποιούν ελέγχους σε ατόμα, ξενοδοχεία, τουριστικά και λοιπά καταστήματα, τουριστικά λεωφορεία και οχήματα, ενώ παρέχουν συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή φορείς.

Οπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., “η συγκεκριμένη αστυνόμευση εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.
Στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης της Καστοριάς, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας”.