Το όραμά του για την ανάδειξη του αειφόρου τουρισμού παρουσίασε το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού (GNTB), στους επαγγελματίες ταξιδιώτες στην Arabian Travel Market (ATM) 2023.

Mέσω του προγράμματος «Κάνοντας τον τουρισμό πιο βιώσιμο» και το σύνθημα «Γερμανία, απλά εμπνέει», το GNTB θα πραγματοποιήσει με την «Feel Good» τρείς εκστρατείες, που επικεντρώνονται στον αειφόρο τουρισμό και στοχεύουν να αναδείξουν τον πλούσιο πολιτισμό και την κληρονομιά της Γερμανίας.

Οι τρεις θεματικές εκστρατείες, είναι:

• «Feel Good»Βιώσιμα ταξίδια στη Γερμανία
• «Embrace German Nature».
• «51 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ιστορική Σύγχρονη Γερμανία».

«Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Γερμανίας για καθαρό μηδέν, καθώς και οδηγώντας αυξανόμενους αριθμούς περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων, εισερχόμενων τουριστών των χωρών του Κόλπου», δήλωσε η κ. Yamina Sofo, Διευθύντρια στο Γερμανικό Εθνικό Γραφείο Τουρισμού.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε τη Γερμανία ως έναν προορισμό όλο το χρόνο που δεν είναι μόνο βιώσιμος, αλλά ποικιλόμορφος, προσβάσιμος, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικός και βιώσιμος για το μέλλον», πρόσθεσε.

Η περιοχή των χωρών του Κόλπου είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες πηγές εισερχόμενου τουρισμού για τη Γερμανία με 404.707 να έχουν σχεδόν 1,13 διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια του 2022, αριθμός αυξημένος κατά 117,6%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

Η 30η έκδοση της ATM θα εξερευνήσει το μέλλον των βιώσιμων ταξιδιών σύμφωνα με το θέμα του, «Working Towards Net Zero».

Έχοντας ξεκινήσει επίσημα το ταξίδι του προς το καθαρό μηδέν, το πρόγραμμα του συνεδρίου θα διερευνήσει πώς είναι πιθανό να εξελιχθούν οι καινοτόμες τάσεις βιώσιμων ταξιδιών, επιτρέποντας στους αντιπροσώπους να προσδιορίσουν στρατηγικές ανάπτυξης σε βασικούς κάθετους τομείς, ενώ παρέχοντας μια πλατφόρμα για περιφερειακούς εμπειρογνώμονες για να εξερευνήσουν ένα βιώσιμο μέλλον ενόψει της COP28, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2023 στο Expo City Dubai.