Ξεκινώντας σήμερα, στις 10 Αυγούστου, η Τουρκία άρχισε να δέχεται πτήσεις τσάρτερ από τα αεροδρόμια της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Ροστόφ Ον Ντον.

Η πτήση ναύλωσης της Ural Airlines, με εντολή της TUI, έφτασε στην Αττάλεια από τη Μόσχα πριν από μερικές ώρες με ένα πλήρες φορτίο, ενώ στο αεροδρόμιο Domodedovo, οι τουρίστες λένε ότι, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, οι χειραποσκευές, εκτός από γυναικείες τσάντες, χαρτοφύλακες ανδρών και φορητές τσάντες, δεν επιτρέπονται στην καμπίνα. Στην πραγματικότητα, μόνο μεγάλες χειραποσκευές δεν επιτρέπονται, αθλητικά σακίδια εξακολουθούν να είναι αποδεκτά.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, όλοι οι τουρίστες φορούσαν μάσκες και όλοι έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που έδωσε ο αερομεταφορέας. Χρειάζονται μερικά λεπτά για να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ATOR Vestnik, μια χαρούμενη ατμόσφαιρα βασίλευε στον πρώτο χάρτη της TUI.

Ο έλεγχος διαβατηρίων στην Αττάλεια είναι γρήγορος (όλοι οι μετρητές ελέγχου λειτουργούν). Πριν από τον έλεγχο διαβατηρίων, οι τουρίστες υποβάλλονται σε αυτόματη θερμομέτρηση (ειδικές κάμερες θερμικής σάρωσης, δηλαδή κανείς δεν μετρά τη θερμοκρασία των επιβατών με χειροκίνητα θερμόμετρα και δεν συγκρατεί τους τουρίστες).

Γενικά, σύμφωνα με την μαρτυρία του ανταποκριτή , η πτήσεις και η συνάντηση στο αεροδρόμιο της Αττάλειας δεν διαφέρουν πολύ από την πρακτική «προ πανδημίας» – με εξαίρεση, ίσως, μάσκες.