Ο μεγάλος χρόνος αναμονής στην κυκλοφοριακή κίνηση ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα για τους επισκέπτες στην Αττάλεια.

Ο προορισμός φιλοξενεί εκατομμύρια εγχώριους και ξένους παραθεριστές ετησίως, αυτή την τουριστική περίοδο.

Δεκαέξι εκατομμύρια τουρίστες ενδέχεται να επισκεφθούν την Αττάλεια φέτος, σπάζοντας το ρεκόρ τουρισμού όλων των εποχών του 2019.

Οι τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Πολωνία αποτελούν την πλειοψηφία αυτή τη σεζόν.

Όσοι θέλουν να πάνε σε εγκαταστάσεις στο Kemer, Demre, Finike, Kumluca και Kaş από το αεροδρόμιο της Αττάλειας μετακινούνται προς τα δυτικά, χρησιμοποιώντας τις κύριες αρτηρίες στην πόλη ή τον περιφερειακό δρόμο.

Ο αυτοκινητόδρομος Antalya-Alanya D-400 είναι η κύρια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι τουρίστες για να κινηθούν προς την ανατολική πλευρά.

Λόγω της επιλογής ενός δρόμου για τις εγκαταστάσεις σε Manavgat, Side, Alanya και Gazipaşa, η κυκλοφορία συχνά σταματά.

Εκτός από τους τουρίστες, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση συμβάλλουν και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ή οι καθημερινοί ταξιδιώτες που ζουν στην πόλη και μετακινούνται προς τις ανατολικές συνοικίες.

Το παράπονο των τουριστών κατά την τουριστική περίοδο του 2023 αφορούσε τη μεγάλη αναμονή στην κίνηση.

Για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, θα πρέπει να υποστηριχθεί από νέους δρόμους το συντομότερο δυνατό. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές ειδικά για οχήματα που πηγαίνουν απευθείας στις ανατολικές συνοικίες.