Τα δύο εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες έχει ως στόχο η περιοχή της Αττάλειας, μετά από μια δραματική πτώση το 2016, ελπίζοντας παράλληλα σε μεγάλη επάνοδο της ρωσικής τουριστικής αγοράς.

Η πύλη της Τουρκικής Ριβιέρας υπέστη βαριά μείωση κατά ένα τρίτο περίπου στον αριθμό των γερμανών επισκεπτών αγγίζοντας τα δύο εκατομμύρια το 2016, καθώς η ζήτηση για τον προορισμό έπεσε δραματικά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης MenderesTürel, παραμένει αισιόδοξος και στοχεύει σε σταθερή αριθμούς ή ακόμη και σε μια μικρή αύξηση το 2017. Η περιοχή καταγράφει άνοδο από έτος σε έτος στις κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε πρόσφατα σε roadshow στη Φρανκφούρτη. Όμως αξιόπιστα στοιχεία για την κατάσταση των κρατήσεων θα υπάρχουν μετά από την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου στις αρχές Μαρτίου, πρόσθεσε.

Ο κ. Türel υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να προσφέρει να αποτελεί καλό value for money προορισμό, πολύ καλά ξενοδοχεία και ηλιόλουστο καιρό, ενώ οι τιμές είναι χαμηλότερες φέτος.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του τουρισμού προτρέπουν τις αεροπορικές εταιρείες να μην μειώσει τα δρομολόγιά τους προς την Αττάλεια ως απάντηση στην αδύναμη ζήτηση μέχρι στιγμής, αλλά να μείνουν πιστοί στον προορισμό.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της Fraport στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, εξήγησε ότι η χαμηλή ζήτηση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί πλήρως το περασμένο έτος λόγω των περικοπών και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μάθει το μάθημά τους” για το 2017.

Παράλληλα, οι Τούρκοι ξενοδόχοι ελπίζουν σε μια ισχυρή επιστροφή της ρωσικής αγοράς φέτος μετά τις βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, η οποία θα μπορούσε να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη υποτονική ζήτηση από τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επισκεπτών στην Αττάλεια υποχώρησε σε μόλις μισό εκατομμύριο πέρυσι σε σύγκριση με τρία εκατομμύρια το 2015 μετά τη ρωσική απαγόρευση ταξιδίων.