Στο 17ο «East Med Yacht Show» που πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την καθιέρωση της Αττικής ως τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας.

Με αφορμή το 17ο «East Med Yacht Show», στο οποίο παρευρίσκονται σημαντικοί επαγγελματίες του χώρου, δημοσιογράφοι και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει την προώθηση του τουρισμού σε ένα ευρύτερο κοινό και την ενημέρωση των μεσιτών σκαφών και των τουριστικών πρακτόρων για μια πιθανή ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών.

Η περιοχή της Αττικής, πέρα από τις ακτές της και τα νησιά του Σαρωνικού, διαθέτει μαρίνες και θέρετρα ενώ υποστηρίζεται κι από ένα αξιόλογο δίκτυο επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού προβάλλοντας τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει η αγορά του τομέα με έμφαση στο συνδυασμό των θαλάσσιων δραστηριοτήτων με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής.

Κάποιες από τις ακτές της Αθήνας και του Πειραιά μπορούν να προσφέρουν ποικιλία θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως κολύμβηση σε καθαρά νερά, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, ψάρεμα και άλλα.

Οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, που στοχεύουν στην προώθηση του τουρισμού στο εξωτερικό, συνεχίζουν να αποδίδουν, μέσω του «Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Προώθηση Τουρισμού 2016 -2020″ και περιλαμβάνουν συμμετοχή σε θεματικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και σεμινάρια,με έμφαση στις θαλάσσιες δραστηριότητες, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις.

Η Ελένη Δημοπούλου, Εκτελεστική Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής επισήμανε σε ομιλία της πως η δυναμική της Αττικής στα θαλάσσια ταξίδια είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτητη, ενώ όλο και περισσότεροι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις κρουαζιέρες και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής θα είναι παρόντα στην αντίστοιχη στάση (Α28), κατα τη διάρκεια όλης της έκθεσης, παρέχοντας πληροφορίες στους επαγγελματίες και το κοινό.