Η Korean Air Lines ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στα μέλη του πληρώματος να χρησιμοποιούν “όπλα αναισθητοποίησης» για τη διαχείριση των βίαιων επιβατών, ενώ παράλληλα η κορεατική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι θα προσλάβει περισσότερους άνδρες αεροσυνοδούς, μετά την κριτική του Αμερικανού τραγουδιστή Richard Marx για το χειρισμό του αερομεταφορέα σε ένα πρόσφατο περιστατικό.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του πληρώματος, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη μετά το συμβάν της 20ης Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει επίσης περισσότερη κατάρτιση για το προσωπικό, χρήση συσκευής τελευταίας τεχνολογίας για τη διαχείριση βίαιων επιβατών, καθώς και απαγόρευση επιβίβασης σε επιβάτες με ιστορικό άσχημης συμπεριφοράς σε πτήσεις.

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα δέκατο των αεροσυνοδών στην Korean Air, και ο μεταφορέας είπε ότι θα προσπαθήσει να διαθέτει τουλάχιστον έναν άνδρα στην καμπίνα για κάθε πτήση.

«Ενώ οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ έχουν λάβει δράση για την βίαιη συμπεριφορά στις πτήσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι ασιατικοί Ασίας αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας δεν έχουν επιβάλει αυστηρά πρότυπα, λόγω της ασιατικής κουλτούρας,» ανέφερε ο Πρόεδρος της Korean Air Chi Chang-Hoon σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε το τελευταίο περιστατικό για να ενισχύσουμε τα πρότυπα ασφαλείας μας», είπε.

Στη Νότια Κορέα, ο αριθμός των παράνομων πράξεων που διαπράττονται σε αεροπλάνα έχει υπερτριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας, την Τρίτη ζήτησε ένταλμα σύλληψης για τον επιβάτη που συμμετείχε στο τελευταίο περιστατικό, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν τραυματισμό μέλους του πληρώματος και ενός επιβάτη, σε πτήση από Βιετνάμ προς Ν. Κορέα.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι ο άνδρας είχε καταναλώσει δύο και μισή σφηνάκια με ουίσκι κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν ο τραγουδιστής Richard Marx ανέφερε στο Facebook και το Twitter ότι βοήθησε να σταματήσει «ένας ψυχασθενής επιβάτης” επιτιθέμενος παράλληλα στα μέλη του πληρώματος και τους άλλους επιβάτες, κατηγορώντας το πλήρωμα πως ήταν ελλιπώς εκπαιδευμένο και χωρίς ‘εφόδια” για να χειριστεί τέτοιο επικίνδυνο συμβάν.

Η σύζυγός του Marx Daisy Fuentes, παρουσιάστρια της τηλεόρασης και μοντέλο που ήταν μαζί με τον τραγουδιστή κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Ανόι στο Incheon κοντά στη Σεούλ, δήλωσε στο Instagram ότι τα μέλη του πληρώματος «δεν ήξεραν πώς να χρησιμοποιήσουν το taser και δεν ήξεραν πώς να δέσουν το σχοινί γύρω του.»

Βίντεο από το περιστατικό που δημοσιεύτηκε στο YouTube έδειξε έναν νεαρό άνδρα σε ένα κάθισμα business class να βρίζει τα μέλη του πληρώματος που προσπαθούν να τον συγκρατήσουν με ένα σχοινί.

Ο συγκεκριμένος επιβάτης, με το επίθετο Lim, εμφανίστηκε τη Δευτέρα για κατάθεση στην αστυνομία, φορώντας μια μάσκα, γυαλιά με χοντρό σκελετό και καπέλο. Ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τι είχε συμβεί, σύμφωνα με βίντεο που έδειξε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SBS.

Η Korean Air ανακοίνωσε ότι απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον ατζέντη του Marx για τη βοήθεια του στην πτήση.

Πηγή : www.airnews.gr