Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά την χρεοκοπία του ταξιδιωτικού πράκτορα FTI, η TUI αύξησε σημαντικά την χωρητικότητα της και φλερτάρει τους πελάτες του ανταγωνιστή της με εκπτώσεις και προσωρινή παραίτηση από προκαταβολές.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εξασφάλισε περίπου 300.000 επιπλέον θέσεις.

Η χωρητικότητα έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στην Τουρκία και την Αίγυπτο, παραδοσιακά σημεία εστίασης της FTI, αλλά και στην Ισπανία και την Ελλάδα.
Οι συνομιλίες με τους παρόχους ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της αφερεγγυότητας της FTI και έχουν πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς είναι Κρήτη, Ρόδος και Κως, πίσω απο τη Μαγιόρκα που βρίσκεται στην πρώτη θέση και την Αττάλεια στη δεύτερη.

Με τις πρόσθετες θέσεις σε πτήσεις και ξενοδοχεία, η TUI αναμένει να είναι σε θέση να καλύψει περισσότερους από τους μισούς ταξιδιώτες που επηρεάζονται και θα ήθελαν να κάνουν κράτηση αντικατάστασης.

Η TUI σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες της για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε ένα μέσο επίπεδο συγκρίσιμο με πριν.