Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων προς την Αυστρία -κυρίως λόγω του πληθωρισμού- ανακοίνωσε η Ryanair.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκει ο αυστριακός αερομεταφορέας Lauda Europe, αποκάλυψε ότι τα ταξίδια χαμηλού κόστους ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

«Δεν θα υπάρχουν άλλα εισιτήρια των 10 ευρώ», δήλωσε στον αυστριακό Τύπο ο Andreas Gruber, επικεφαλής της Ryanair στην Αυστρία.

Η μέση τιμή για μια πτήση της Ryanair θα αυξηθεί από 40 ευρώ σε 50 ευρώ στο μέλλον.
Ωστόσο παρά την αύξηση, ο αερομεταφορέας εκτιμά ότι θα μείνει ανεπηρέαστος τους επόμενους μήνες, ο αριθμός των επιβατών.

Ο Andreas Gruber επισημαίνει ότι ο κόσμος θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην τιμή των εισιτηρίων.
Επιπλέον, ο αριθμός των επιβατών στη Βιέννη αναμένεται να αυξηθεί από έξι εκατομμύρια φέτος σε 6,5 εκατομμύρια τον επόμενο χρόνο.

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο -που αναμένεται εισροή 50.000 έως 60.000 επιβατών- η Ryanair θα ξεκινήσει πτήσεις από το Klagenfurt, τη νότια αυστριακή επαρχία.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι οι κρατήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, φτάνοντας τα αναμενόμενα επίπεδα, ειδικά στο δρομολόγιο προς Λονδίνο (Stansted).

«Προσφέρουμε περισσότερους προορισμούς σε διαδρομές μικρών και μεσαίων αποστάσεων από ό,τι η Austrian Airlines από τη Βιέννη», σημείωσε ο Gruber, υπογραμμίζοντας ότι το μερίδιο αγοράς στη Βιέννη ανέρχεται επί του παρόντος στο 25%.
Νέα δρομολόγια στο πρόγραμμα από/προς τη Βιέννη

Πρόσφατα, η Ryanair ανακοίνωσε οκτώ νέα δρομολόγια στο πρόγραμμα από/προς τη Βιέννη. Τα νέα δρομολόγια περιλαμβάνουν:

  • Βρέμη (Γερμανία)
  • Μάντσεστερ (Αγγλία)
  • Κοπεγχάγη (Δανία)
  • Ελσίνκι (Φινλανδία)
  • Γένοβα και Βενετία (Ιταλία)
  • Τούζλα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
  • Σίμπιου (Ρουμανία)

Ο αερομεταφορέας αποκάλυψε ότι επενδύει 1,7 δις ευρώ στον κόμβο της Βιέννης, με συνολικά 17 αεροσκάφη να σταθμεύουν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιεί περισσότερες από 600 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την πρωτεύουσα και θα συμβάλει σε συνολικά 600 νέες θέσεις εργασίας για τη σεζόν.