Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προσθέτει νέους προορισμούς και αυξάνει τη χωρητικότητα θέσεων για τις καλοκαιρινές πτήσεις του 2023.

Ειδικότερα, αποφάσισε να προσθέσει δεκάδες νέους προορισμούς παγκοσμίως και να αυξήσει τη χωρητικότητα θέσεων για τις καλοκαιρινές πτήσεις του 2023.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, από τις 6 Μαρτίου 2023, οπότε και ξεκινά επίσημα το θερινό πρόγραμμα πτήσεων, συνολικά 86 αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο θα εξυπηρετούν 292 προορισμούς σε 92 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων θα αυξηθεί επίσης μόλις ξεκινήσει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων. Το αεροδρόμιο θα αυξήσει τη χωρητικότητα θέσεων κατά 16% σε σύγκριση με το αθροιστικό πρόγραμμα του περασμένου έτους, φτάνοντας κατά μέσο όρο τις 785.000 θέσεις την εβδομάδα.

Ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν θα αυξηθεί επίσης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Κατά μέσο όρο 4.258 πτήσεις επιβατών θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κάθε εβδομάδα, που αντιπροσωπεύει αύξηση 17% σε σύγκριση με πέρυσι και μείωση μόλις 15% σε σύγκριση με το 2019.

Η Βόρεια Αμερική θα συνεχίσει να παραμένει η ισχυρότερη διηπειρωτική αγορά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο όγκος των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχει ήδη αυξηθεί και έχει ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 4%.

Πέντε νέοι ευρωπαϊκοί προορισμοί

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αποκάλυψε ότι η Lufthansa προσθέτει πέντε νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς από το αεροδρόμιο για τη θερινή περίοδο.

Επιπλέον, νέες είναι και δέκα πτήσεις την εβδομάδα προς τα Σκόπια στη Βόρεια Μακεδονία και η Lufthansa θα ξεκινήσει επίσης εβδομαδιαία υπηρεσία προς το Biarritz στην ακτή του Ατλαντικού της Γαλλίας τον Απρίλιο.