Το αεροδρόμιο του Λούτον έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση για την εφαρμογή αύξησης του ετήσιου ανώτατου ορίου επιβατών από 18 σε 19 εκατομμύρια επιβάτες.

Η αίτηση, η οποία υποβλήθηκε για πρώτη φορά στην τοπική αρχή τον Ιανουάριο του 2021, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και τον Υπουργό Εξωτερικών για τις κοινότητες και τη στέγαση, μετά από τοπική δημόσια έρευνα το περασμένο φθινόπωρο.

Το αεροδρόμιο είπε ότι το σχέδιο «αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την τρέχουσα υποδομή χωρίς την ανάγκη πρόσθετης κατασκευής» και «εξασφαλίζει τη συνεχή ανάκαμψη του αεροδρομίου μετά την πανδημία».

Επίσης, «εξασφαλίζει τα σημαντικά θετικά οικονομικά οφέλη και οφέλη για την απασχόληση που φέρνει το αεροδρόμιο στην τοπική περιοχή».

Ο Alberto Martin, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Λούτον, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη απόφασή τους, η οποία τώρα διασφαλίζει ότι το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου βρίσκεται σε καλή θέση για να εξασφαλίσει το οικονομικό του μέλλον και να συνεχίσει να προσφέρει στους επιβάτες μας. και των τοπικών μας κοινωνιών.

«Το LLA είναι ζωτικής σημασίας οικονομικός μοχλός για την περιοχή και η ανάπτυξη του αεροδρομίου συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η θετική απόφαση σχετικά με το σχέδιό μας για υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη θα παράσχει τη βάση για τη μελλοντική επιτυχία του αεροδρομίου, δημιουργώντας σημαντικές θέσεις απασχόλησης και οικονομικά οφέλη στην τοπική περιοχή.

«Αυτό το σχέδιο είναι συνεπές με τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα για τις δικές μας δραστηριότητες έως το 2026 και να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040».

Η είδηση ​​της απόφασης έρχεται δύο ημέρες αφότου διακόπηκε η λειτουργία του αεροδρομίου λόγω πυρκαγιάς σε πολυώροφο πάρκινγκ στον κόμβο.

Το Terminal Car Park 2 παραμένει κλειστό και οι ταξιδιώτες προειδοποιούνται ότι το ταξίδι στο αεροδρόμιο μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο.