Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε τα σχέδια του αεροδρομίου του Λονδίνου Σίτι για αύξηση του ετήσιου ανώτατου ορίου επιβατών από 6,5 εκατομμύρια σε εννέα εκατομμύρια.

Αυτό περιλαμβάνει τρεις επιπλέον πτήσεις κατά την πρώτη μισή ώρα λειτουργίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά όχι αύξηση στον επιτρεπόμενο αριθμό ετήσιων πτήσεων ή υποδομής.

Η εφαρμογή σχεδιασμού περιλάμβανε επίσης μια δέσμευση ότι «μόνο καθαρότερα, πιο αθόρυβα αεροσκάφη επόμενης γενιάς» θα επιτρέπεται να πετούν σε εκτεταμένες περιόδους λειτουργίας.

Στην ίδια δήλωση, το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου πρότεινε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά αυτό απορρίφθηκε.

Η Alison FitzGerald, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Σίτι του Λονδίνου, δήλωσε:

«Αν και χαιρετίζουμε την έγκριση για αύξηση του αριθμού των επιβατών μας, είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει την πρότασή μας να πετάξουμε από τις 12.30 έως τις 18.30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η δήμαρχος του Newham, Rokhsana Fiaz, είπε στο BBC ότι είχε ανησυχίες για τον αντίκτυπο του θορύβου των αεροσκαφών στους κατοίκους.

Είπε: «Παραμένω βαθιά ανήσυχη ότι οι κάτοικοί μας θα πληγούν σοβαρά από τον αντίκτυπο του περαιτέρω θορύβου των αεροπορικών πτήσεων με τη σημερινή απόφαση να επιτραπεί αύξηση των πτήσεων τα ξημερώματα καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας.

«Θα μελετήσουμε προσεκτικά την ανακοίνωση απόφασης και θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές, καθώς εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τις επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».