Σε καλό επίπεδο βρίσκονται οι κρατήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων και to’s για τον πρώτο μήνα του έτους, συνεχίζοντας την ανάκαμψη που ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Ειδικότερα, οι Γερμανοί έχουν ήδη αρχίσει τις κρατήσεις για τις καλοκαιρινές από το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, και η εν λόγω τάση φαίνεται να έχει ενισχυθεί κατά τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, η οποία παραδοσιακά είναι η ισχυρότερη από πλευράς κρατήσεων για το νέο έτος. Επιπλέον η έρευνα της GfK, της οποία η μηνιαία έρευνα για τα ταξιδιωτικά γραφεία παρουσίασε αύξηση 13% στις καλοκαιρινές κρατήσεις του Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι η ζήτηση έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Μεταξύ των tour operators, ο Alltours παρουσιάζει αύξηση κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Επίσης ο ειδικός σε ταξίδια στην Ελλάδα «Μουζενίδης» ανέφερε ισχυρή ζήτηση για τον προορισμό, ενώ ο ειδικός για τη Βόρεια Canusa κατέγραψε διψήφια αύξηση για τον Καναδά και μονοψήφια για τις ΗΠΑ.

Ο TUI Γερμανίας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ζήτηση είναι πολύ μπροστά από πέρυσι

Επίσης ευχαριστημένοι είναι και  οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με το ξεκίνημα του 2017.Συγκεκριμένα , ο Derpart: έχει αυξημένες πωλήσεις κατά 8% αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ και η Lufthansa City Center παρουσιάζει μονοψήφια αύξηση.

Από την άποψη των προορισμών, η Ελλάδα διαφαίνεται ο φετινός νικητής με μεγάλη ζήτηση ήδη για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά.

Για παράδειγμα η TUI, έχει μια αύξηση 41% στις κρατήσεις για την Ελλάδα, στις οποίες αυξήθηκε η χωρητικότητα στα κύρια νησιά κατά 40% για το καλοκαίρι του 2017. Ομοίως, ο Thomas Cook περιγράφει την Ελλάδα ως τον «απόλυτο προορισμό» για πολλές διαφορετικές ομάδες πελατών για φέτος.

Η Ισπανία παραμένει στην πρώτη θέση ως προορισμός με σταθερά υψηλή ζήτηση, ενώ η Ιταλία και η Πορτογαλία πωλούν αρκετά καλά και η Αίγυπτος έχει κάνει μια επιστροφή ύστερα από μια σαφής δραματική ύφεση την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, οι κρατήσεις για την Τουρκία συνεχίζουν να μειώνονται μετά την βαριά πτώση του περασμένου έτους.