Αύξηση καταγράφει η παγκόσμια ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια με ιδιωτικά τζετ τις πρώτες μέρες του 2022. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας WingX.

Συγκεκριμένα, τα ιδιωτικά τζετ για επαγγελματικά ταξίδια πραγματοποίησαν 26% περισσότερες πτήσεις παγκοσμίως τις πρώτες 10 ημέρες του τρέχοντος έτους συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2020.

Μόνο στις ΗΠΑ, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 31%, με τη Φλόριντα να παρουσιάζει τεράστια άνοδο το 2020—45%.

Η συνολική παγκόσμια ζήτηση σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020 ήταν πολύ υψηλότερη. Οι πτήσεις επαγγελματικών τζετ αυξήθηκαν 38% σε σύγκριση με τις πρώτες 10 ημέρες του Ιανουαρίου 2020.

Ωστόσο, η τρέχουσα άνοδος στην παραλλαγή του omicron COVID φαίνεται να πλήττει περισσότερο τις προγραμματισμένες επιβατικές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με την WingX.

Η σεζόν του σκι της Γενεύης επιστρέφει

Η συνηθισμένη αύξηση της κυκλοφορίας της σεζόν σκι μέσω της Ελβετίας φαίνεται να επανέρχεται σε τροχιά.

Οι αναχωρήσεις του Bijzet από τα αεροδρόμια της Γενεύης αυξήθηκαν κατά 91% από τις πρώτες 10 ημέρες του Ιανουαρίου 2021.

Στην πραγματικότητα, οι πτήσεις μεταξύ Ελβετίας και Η.Β. αυξήθηκαν κατά σχεδόν 400% σε σύγκριση με τις αρχές Ιανουαρίου 2021.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Συνολικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ζήτηση για επαγγελματικά τζετ αυξάνεται το νέο έτος, με 53% περισσότερες πτήσεις τις πρώτες 10 ημέρες του 2022.

Ειδικότερα, οι εσωτερικές πτήσεις bizjet στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 25 τοις εκατό από πέρυσι.

Η ζήτηση επαγγελματικών τζετ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι «ακόμα πολύ μπροστά από την προ-πανδημία, αλλά ελαφρώς μειωμένη» σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο.

Τέλος, στην Κίνα, η ζήτηση έχει υποχωρήσει κατά 33% από τον Ιανουάριο του 2021.