Τα μειωμένα επίπεδα επίπτωσης και η προοδευτική εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς και η επακόλουθη ευκολία ταξιδιού, έχουν δώσει ώθηση στην εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Μονάχου .

Στο τέλος των διακοπών της Πεντηκοστής την περασμένη Κυριακή, για παράδειγμα, το αεροδρόμιο κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο κίνησης σε πάνω από εννέα μήνες, με περίπου 400 πτήσεις και 36.000 επιβάτες.

Λόγω της αύξησης του όγκου κίνησης, ο τερματικός σταθμός 1 θα ανοίξει ξανά στις 23 Ιουνίου 2021. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες που μετεγκαταστάθηκαν προσωρινά στον τερματικό σταθμό 2 θα μετακινηθούν πίσω εκεί – εκτός από την Eurowings, η οποία θα παραμείνει στον τερματικό σταθμό 2 προς το παρόν.

Η Lufthansa θα επεκτείνει βήμα-βήμα τις υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων από το Μόναχο ξανά. Τον Ιούλιο, η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει τα δρομολόγια της Βόρειας Αμερικής προς τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη (JFK), το Σαρλότ και το Βανκούβερ. Επί του παρόντος, η Lufthansa εξυπηρετεί πέντε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων από το αεροδρόμιο του Μονάχου: Νιούαρκ, Σικάγο, Λος Άντζελες, Ντένβερ και Σεούλ.

Με το Τόκιο, την Ουάσιγκτον, τη Σαγκάη και την Οζάκα, η Lufthansa θα ξεκινήσει εκ νέου τέσσερις διηπειρωτικές διαδρομές από το Μόναχο τον Αύγουστο. Αυτό θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των συνδέσεων μεγάλων αποστάσεων που προσφέρει η Lufthansa από το Μόναχο σε 13 – όλες λειτουργούν με αεροσκάφη Airbus A350.

Η United Airlines επανέλαβε την προγραμματισμένη υπηρεσία της στο Σαν Φρανσίσκο και θα αυξήσει τα δρομολόγια της προς την Ουάσιγκτον και το Σικάγο σε καθημερινή λειτουργία πριν από το τέλος Ιουνίου. Από τις αρχές Ιουλίου, η United θα επαναφέρει τις πτήσεις της από το Μόναχο στο Νιούαρκ.

Λόγω της πρόσφατης χαλάρωσης των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, η επιλογή εστιατορίων και καταστημάτων στο αεροδρόμιο του Μονάχου αυξάνεται επίσης.

Πολλά από τα εστιατόρια έχουν επίσης ανοίξει ξανά στο εσωτερικό και πολλά καταστήματα στο αεροδρόμιο υποδέχονται και πάλι τους πελάτες. Για λεπτομέρειες σχετικά με τα καταστήματα και τα εστιατόρια που είναι ανοιχτά αυτήν τη στιγμή, οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.munich-airport.com/we-are-open.

Με ένα ευρύ φάσμα μέτρων, το Αεροδρόμιο του Μονάχου εξασφαλίζει ολοκληρωμένη προστασία έναντι λοιμώξεων τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.