Η εισροή τουριστών στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί, όπως καταδεικνύουν τα τριμηνιαία στοιχεία για την ταξιδιωτική κίνηση της χώρας του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2017 η χώρα έχει καταγράψει 15,3 εκατ. διεθνείς διανυκτερεύσεις, αντιπροσωπεύοντας διψήφιο αριθμό ανάπτυξης (24%) σε σύγκριση με το 2016.

Παράλληλα, η χώρα σημείωσε αύξηση του ρωσικού εισερχόμενου τουρισμού κατά 21,3% στο πρώτο τρίμηνο. Ταυτόχρονα, η εισροή τουριστών από την Πολωνία, αυξήθηκε κατά 13,5%. Ωστόσο, υπήρξε μείωση τουριστών από την Ελβετία, το Βέλγιο και τη Δανία σε ποσοστό 6,6%, 13,7% και 5% αντίστοιχα.

Διαφορετική ωστόσο ήταν η ανάπτυξη των υπερπόντιων αγορών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2017. Οι ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη θέση με αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 5%.

Επιπλέον, μετά από μια δύσκολη  περίοδο το 2016 λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας της, η Κίνα ανέκαμψε καταγράφοντας αύξηση 12,4% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, βρισκόμενη στις 10 καλύτερες αγορές εισροής τουριστών του κόσμου.

Αντίθετα τέλος, μείωση 23,9% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.