Αυξημένες είναι οι τιμές εισόδου στα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, όπως προκύπτει από μελέτη της MyVoucherCodes.

Ειδικότερα, καθώς τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου ανταγωνίζονται για να τραβήξουν την προσοχή μας, το MyVoucherCodes έχει συγκεντρώσει στοιχεία για να μας δώσει μια ιδέα για το πόσα αξιοθέατα προσπαθούν να βγάλουν από τις τσέπες μας. Η έρευνα περιελάμβανε μερικά από τα πιο περιζήτητα αξιοθέατα από όλο τον κόσμο, με τιμές από επίσημες ιστοσελίδες μεταξύ 2008 και 2018.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην έρευνα συμμετείχαν χιλιάδες βρετανικές οικογένειες, καταδεικνύοντας ότι 9 στους 10 αισθάνονται ότι πληρώνουν αρκετά για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα τόσο εντός της χώρας τους όσο και κατά τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης διαπίστωσαν ότι το Chessington World of Adventures είχε την υψηλότερη αύξηση στην τιμή εισόδου κατά 165%, ακολουθούμενη από τον Πύργο του Μπλάκπουλ που έρχεται στη δεύτερη θέση με 160% . Συνολικά, η μέση αύξηση των τιμών για τα αξιοθέατα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 81%.

ΗΠΑ
Δημοφιλείς για τα Disney και Universal Studios, οι ΗΠΑ κατέχουν μερικά από τα πιο κερδοφόρα θεματικά πάρκα στον κόσμο. Στο Universal Orlando Resort της Φλώριδας, οι τρέχουσες μέσες τιμές εισόδου για μια τετραμελή οικογένεια είναι 670 δολάρια, όταν το 2018 ήταν 291,96 δολάρια ΗΠΑ, καταγράφοντας συνολική αύξηση 129,48%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Alcatraz, ακολουθούμενο από το Empire State Building. Η μέση αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ είναι στο 70%.

ΕΥΡΩΠΗ
Ένα ταξίδι στην Ευρώπη αποτελεί πλέον κοινό στόχο στη bucke list πολλών ανθρώπων αλλά δυστυχώς για κάποιους, παραμένει ένα όνειρο, δεδομένου του υψηλού κόστους των αξιοθέατων. Το παγκοσμίως γνωστό Λούβρο στο Παρίσι κατέλαβε την πρώτη θέση με αύξηση 161% στη είσοδό του, ακολουθούμενο από την La Sagrada Familia στην Ισπανία με 115%. Στην Ευρώπη, η μέση αύξηση της τιμής είναι 63%.

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένο κατά 66,6% είναι επίσης το κόστος εισόδου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για μια 4μελή οικογένεια από το 2008 έως σήμερα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στα ευρωπαϊκά αξιοθέατα με τη μεγαλύτερη άνοδο στο κόστος εισόδου τους.

Ασία
Μεταξύ των τεσσάρων περιφερειών, η Ασία κατέλαβε τη μικρότερη αύξηση των τιμών εισόδου για τα αξιοθέατά της, με μια μέση αύξηση μόνο 44%. Παρόλο που η Disneyland του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε αύξηση κατά 109% την τελευταία δεκαετία, άλλα δημοφιλή αξιοθέατα παρουσίασαν μικρότερη αύξηση σε σύγκριση με άλλες περιοχές.