Σύνταξη tourismtoday.gr

Αυξήθηκαν τα ταξίδια των Γάλλων στην Κίνα από τις αρχές του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, σύμφωνα με έκθεση από την Εθνική Διοίκηση Μετανάστευσης (NIA).

  • Στην χώρα της Ανατολικής Ασίας ταξίδεψαν 104.000 Γάλλοι για επαγγελματικούς, τουριστικούς και κοινωνικούς λόγους, όπως επισκέψεις συγγενών και φίλων.
  • Από την άλλη πλευρά, οι Κινέζοι πραγματοποίησαν 130.000 ταξίδια στη Γαλλία την ίδια περίοδο, στο +215% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2023. Ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις ήταν οι κύριοι λόγοι για ταξίδια.

Οι Γάλλοι πολίτες κατέγραψαν 74.000 εισόδους χωρίς βίζα με συνηθισμένα διαβατήρια μέχρι τις 30 Απριλίου.
Αυτός ο αριθμός αποτελεί σχεδόν το 60% του συνολικού αριθμού Γάλλων που εισέρχονται στη χώρα βάσει αυτής της πολιτικής.

Πέρυσι, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να άρουν τις απαιτήσεις βίζας για πέντε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας καθώς και της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ισπανίας.

Μετά την εφαρμογή της μονομερούς πολιτικής της Κίνας χωρίς βίζα για τους απλούς κατόχους διαβατηρίων από αυτές τις χώρες, υποδέχθηκε 214.000 επισκέπτες από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, στο +28,5% από μήνα σε μήνα.
Την ίδια στιγμή, 118.000 κάτοχοι απλών διαβατηρίων, που είναι το 55,1% του συνόλου, εισήλθαν στην Κίνα χωρίς βίζα.

Όσον αφορά στους σκοπούς εισόδου, 91.000 επισκέπτες, που αντιπροσωπεύουν το 77,3%, εισήλθαν στη χώρα για περιηγήσεις, αναψυχή και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Κίνα στο πλαίσιο βελτίωσης του τουρισμού μετά την πανδημία, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ταξιδιώτες από χώρες όπως η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο θα μπορούν να εισέλθουν στην χώρα για περίοδο 15 ημερών, έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.
Οι ταξιδιώτες με συνηθισμένα διαβατήρια από τις παραπάνω χώρες μπορούν να εισέλθουν στην Κίνα χωρίς βίζα για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, του τουρισμού, των επισκέψεων συγγενών και φίλων και της διέλευσης.