Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Ιορδανία μετά τις  συγκρούσεις στις γειτονικές χώρες, καθώς το 2017 παρατηρήθηκε αύξηση 15% στον αριθμό των επισκεπτών και 18% στα έσοδα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 4,2 εκατομμύρια το 2017 και ο στόχος των αρχών είναι να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών στην Ιορδανία σε 7 εκατ. έως το 2020.

Η Ιορδανία περιβάλλεται από τη Συρία στα βόρεια, το Ιράκ στα βορειοανατολικά, τη Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και τα νότια και το Ισραήλ στα δυτικά.

“Είμαστε ασφαλέστερος προορισμός από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πιο ασφαλής από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εργαζόμαστε σκληρά για να διαλύσουμε τα στερεότυπα όσον αφορά στην ασφάλεια”, ανέφερε η υπουργός επικαλούμενη τα πλούτη της χώρας.

Ο τουρισμός συμβάλλει στο 10% με 12% του ΑΕΠ και ο στόχος είναι να «διπλασιαστεί» αυτό το ποσοστό μέχρι το 2022, δήλωσε η υπουργός. Παράλληλα, άνοδο παρουσιάζει και η διαμονή μέσω πλατφόρμων τύπου Airbnb στην Ιορδανία.

Άλλοι τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν είναι η προσβασιμότητα και η συνδεσιμότητα. Οι άνθρωποι θέλουν να έρθουν στην Ιορδανία, η πρόκλησή μας είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα. Δεν υπάρχουν αρκετά δρομολόγια και αρκετές αεροπορικές εταιρείες και μερικές φορές τα εισιτήρια είναι ακριβά.