Αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Τουρκία και τους περισσότερους προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου, με ταυτόχρονη πτώση της ζήτησης για την Αίγυπτο, είναι τα κυριότερα σημεία της έρευνας Hotelometer για τον μήνα Απρίλιο.

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να αναζητούν ελκυστικές προσφορές για καλοκαιρινές διακοπές, με κυμαινόμενη ζήτηση για κορυφαίους προορισμούς στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το Hotelometer Απριλίου.

Η Τουρκία φαίνεται να αποτέλεσε έναν από τους νικητές προορισμούς τον Απρίλιο, μετά από μήνες πτωτικών κρατήσεων. Καταγράφηκε μια μέτρια άνοδος των ερωτημάτων για ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς στην παραλία κατά το πρώτο εξάμηνο του μήνα Απριλίου σε σύγκριση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και στη συνέχεια μια άλλη μέτρια αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του μήνα.

Αυτό οδήγησε σε υψηλότερες μέσες τιμές για μερικά από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία το δεκαπενθήμερο από τις 17 έως τις 31 Απριλίου.

Επιπλέον, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Μάλτα παρουσίασαν ισχυρή αύξηση στις έρευνες για τα ξενοδοχεία κατά το δεύτερο εξάμηνο του Απριλίου. Η Ιταλία και το Μαρόκο είχαν ήδη δει συγκρατημένες αυξήσεις το πρώτο εξάμηνο του μήνα, ενώ υπήρξε μικρή άνοδος για τη Βουλγαρία. Η Τυνησία ανέκαμψε μετά τη χαμή ζήτηση κατά το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου.

Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Κροατία σημείωσαν επίσης σταθερές τάσεις θετικής ζήτησης τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Hotelometer. Ωστόσο, οι τάσεις των τιμών για τους δύο πρώτους προορισμούς ποικίλλουν. Στην Ισπανία, οι τιμές για κορυφαία ξενοδοχεία φαίνεται να μειώνονται.

Αντίθετα, το κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το Pilot Beach Resort, αύξησε τη μέση τιμή του σε € 1.292, τη 16 και 17 εβδομάδα του χρόνου σε σύγκριση με € 1.163 το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

Ο μεγάλος χαμένος τον Απρίλιο ήταν η Αίγυπτος που σημείωσε μεγάλη πτώση στις έρευνες κατά το πρώτο εξάμηνο του μήνα, ακολουθούμενη από ελαφρά πτώση κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.