Περίπου 145.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την περιοχή του Κουρδιστάν τις δύο πρώτες ημέρες του μουσουλμανικού εορτασμού του Eid alAdha, σύμφωνα με στοιχεία του Τουριστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Σουλεϊμανίγια, η πόλη αναμένεται να σημειώσει άνοδο στον τουρισμό της τις τέσσερις ημέρες κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Eid με την άφιξη 150.000 τουριστών.

Για πολλούς Ιρακινούς, η Σουλεϊμανίγια προσφέρει μια ιδανική απόδραση όχι μόνο από τη ζέστη του καλοκαιριού, αλλά και από την επισφαλής κατάσταση σε πόλεις όπως η Βαγδάτη.

Παράλληλα, η Σουλεϊμανίγια ονομάζεται «πολιτιστική πρωτεύουσα» της Περιφέρειας του Κουρδιστάν λόγω του γεγονότος ότι πολλοί Ιρακινοί φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες προέρχονται από την εν λόγω πόλη.

Ο ευχάριστος καιρός, τα τουριστικά αξιοθέατα και η σχετική πολιτική σταθερότητα τον έχουν καταστήσει έναν προτιμώμενο προορισμό για τους Ιρακινούς.

Η πόλη στο Ιρακινό Κουρδιστάν κατέλαβε την κορυφαία θέση το 2016 όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών που καλωσόρισε από όλη την περιοχή του Κουρδιστάν ενώ ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές σε σχέση με το προηγούμενο έτος.