Αυξάνονται οι φόβο, σχετικά με τα οικογενειακά ταξίδια στην Ισπανία αυτά τα Χριστούγεννα μετά τους αυστηρότερους κανόνες εισόδου λόγω της παραλλαγής Omicron.

Η μεγαλύτερη εξερχόμενη αγορά, αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτεί πλέον από όλους τους εισερχόμενους άνω των 12 ετών να αποδεικνύουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αποκλείοντας ουσιαστικά τους Βρετανούς εφήβους, απο τα ταξίδια καθώς οι περισσότεροι μέχρι σήμερα έχουν κάνει μόνο έναν εμβολιασμό.

Οι πράκτορες ζήτησαν να διευκρινιστεί για πόσο καιρό θα ισχύουν οι νέοι κανόνες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Designer Travel Amanda Matthews δήλωσε ότι οι κανόνες της Ισπανίας είχαν προκαλέσει “τεράστιο” πρόβλημα.

Η ίδια δήλωσε:  “Προσπαθείς να πεις στους πελάτες, “δεν ξέρουμε, θα πρέπει να περιμένετε δύο εβδομάδες για να δείτε αν οι κανόνες αλλάξουν ξανά'”.

Οι συνδιευθυντές της Swords Travel, Stuart και Mark Swords, οι οποίοι πέρασαν την Κυριακή επικοινωνώντας με τους πελάτες, δήλωσαν: “Πρέπει πραγματικά να κρατάμε τα χέρια των πελατών- έχουν πανικοβληθεί. Χρειαζόμαστε καθοδήγηση και πληροφορίες σχετικά με το τι μπορούμε να πούμε”.

Η επικεφαλής της Protected Trust Services, Jacqui Landen, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι “πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις”, προσθέτοντας: “Το πρόβλημα είναι η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το μήνυμα για την Ισπανία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων”.

Η διευθύντρια αναψυχής της Advantage Travel Partnership, Kelly Cookes, δήλωσε ότι η αλλαγή στην Ισπανία προκάλεσε ακυρώσεις λόγω της έλλειψης χρονοδιαγράμματος για το πότε θα επανεξεταστούν οι κανόνες.

“Η μεγάλη ανησυχία είναι ότι θα ισχύσει κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, όταν δηλαδή η πλειονότητα των οικογενειών θα έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει”, δήλωσε η ίδια.

Ο πρόεδρος της Miles Morgan Travel, Miles Morgan, παρέμεινε αισιόδοξος ότι η Ισπανία “θα το ξανασκεφτεί” και “θα επικρατήσει η κοινή λογική”: “Τηλεφωνούμε μόνο σε ανθρώπους που πρόκειται να ταξιδέψουν- αυτό φαίνεται το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε” δήλωσε.