Τα τέλη αίτησης για βρετανικά διαβατήρια θα αυξηθούν ξανά αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας η δεύτερη αύξηση εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, από τις 11 Απριλίου μια ηλεκτρονική αίτηση που υποβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα τυπικό διαβατήριο 34 σελίδων για ενήλικα θα κοστίζει 88,50 λίρες, από 82,50 λίρες που είναι σήμερα, ενώ το κόστος για παιδικό διαβατήριο θα αυξηθεί από 53,50 λίρες σε 57,50 λίρες.

Το μεγαλύτερο διαβατήριο «συχνών ταξιδιωτών» 54 σελίδων κοστίζει επί του παρόντος 93,50 λίρες για μια ηλεκτρονική αίτηση.

Παράλληλα, το κόστος αυξάνεται και για την ταχεία υπηρεσία γρήγορης διαδρομής μιας εβδομάδας και υπηρεσίες Premium μιας ημέρας.

Οι αλλαγές ακολουθούν παρόμοιες αυξήσεις το 2023. Σημειώνεται ότι η τελευταία αύξηση πριν από αυτή ήταν το 2018, όταν υπήρξε μια ιδιαίτερα απότομη αύξηση στα τέλη ταχυδρομικών αιτήσεων, για να ενθαρρύνει τους πελάτες να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά.

Τα καλά νέα είναι ότι οι αναμονές δέκα εβδομάδων για διαβατήρια που παρατηρήθηκαν μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών Covid-19 έχουν τελειώσει, με την τρέχουσα συμβουλή να είναι ότι «τα διαβατήρια θα εκδίδονται συνήθως εντός 3 εβδομάδων εάν υποβάλουν αίτηση από μέσα το Ηνωμένο Βασίλειο.