Ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου τουριστικού ενδιαφέροντος για την Τουρκία, ο Thomas Cook και ο Ολλανδικός Όμιλος Corendon, από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν στα νέα τους ταξιδιωτικά προγράμματα το μερίδιο της Τουρκίας κατά 15 και 20% αντίστοιχα, το 2018.

Ο Yıldıray Karaer, πρόεδρος του ομίλου Corendon, ο οποίος έφερε 350.000 τουρίστες στη χώρα το 2016, συμπεριλαμβανομένων των Βέλγων και Γερμανών, δήλωσε ότι παρουσίασε ελαφρά μείωση της ζήτησης λόγω των εντάσεων της Τουρκίας με τις Κάτω Χώρες φέτος, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κατάσταση βελτιώθηκε μετά την απομάκρυνση των συγκεκριμένων εντάσεων. “Η ζήτηση αυξήθηκε, ειδικά η ζήτηση για πωλήσεις τελευταίας στιγμής, αλλά δυσκολευόμασταν να βρούμε αεροσκάφη για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση, ο στόχος μας φέτος είναι να φθάσουμε στα ίδια μεγέθη που είδαμε το 2016. Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητά μας κατά 20% Το επόμενο έτος “, πρόσθεσε.

Υψηλό ενδιαφέρον για την Τουρκία
Ο πρόεδρος της Corendon Airlines Karaer επεσήμανε ότι οι συμβάσεις για τα αεροσκάφη έγιναν τον Αύγουστο. “Έχουμε προκαταρκτικές συνομιλίες για το θέμα και το Σεπτέμβριο θα αποσαφινηστούν αρκετά θέματα, αλλά βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον για την Τουρκία είναι υψηλό στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Karaer.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Thomas Cook στην Τουρκία και ο γενικός διευθυντής της Diana Travel κ.. Burak Tonbul δήλωσε ότι η ζήτηση για την Τουρκία είναι υψηλή και οτι αποφάσισαν να αυξήσουν το μερίδιο της Τουρκίας κατά 15% το 2018. «Προβλέπουμε ότι το ενδιαφέρον από τη Γερμανία και το Βέλγιο θα αυξηθεί κατά 10% και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 20% μέχρι το 2018 και για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε αύξηση της δυναμικότητά ςμας προς αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στην Τουρκία (TÜROFED), Osman Ayık, δήλωσε ότι οι αγορές που πλήττονται από ζημίες στην Ευρώπη μετατοπίστηκαν σε προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, προσθέτοντας όμως ότι καμία από αυτές τις χώρες δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δυναμικότητα της Τουρκίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η έντονη ζήτηση για την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία αύξησε τις τιμές κατά 20-30%. “Πιστεύουμε ότι η ζήτηση για την Τουρκία θα αυξηθεί το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα τέτοιων παραγόντων”, ανέφερε ο Ayık.

Τέλος ανέφερε ότι ο λόγος για την πτώση στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία, είναι πολιτικός, τονίζοντας ότι εάν εξομαλυνθούν τα πολιτικά ζητήματα και δεν υπάρξουν τρομοκρατικά περιστατικά, η TÜROFED είναι πολύ πιθανόν να καταγράψει θετικά αποτελέσματα.