Το ποσοστό πωλήσεων της Jet2holidays από τους ανεξάρτητους συνεργάτες του ταξιδιωτικού πράκτορα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο 31% φέτος.

Οι εμπορικές πωλήσεις μειώθηκαν από 32% σε 25% το 2018 αφού οι Thomas Cook και TUI σταμάτησαν να πωλούν τον φορέα εκμετάλλευσης, αλλά αυξήθηκαν από 24% σε 27% το 2019.

Ο επικεφαλής της Jet2holidays Steve Heapy, επανέλαβε την υποστήριξη του ταξιδιωτικού πράκτορα για το εμπόριο. Και δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει «κανένα ανώτατο όριο» στις δραστηριότητες των πρακτόρων.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο VIP 2021 της Jet2holidays είπε ότι «δεν έχουμε ανώτατο όριο για τις επιχειρήσεις ταξιδιωτικού πράκτορα ή οποιοδήποτε κατώτερο όριο για τις άμεσες πωλήσεις.

Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την επιχείρηση αντιπροσώπων. Θέλουμε να κάνουμε όσες περισσότερες δουλειές μπορούμε».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία επιθυμία να αποκοπούν οι αντιπρόσωποι στην αλυσίδα διανομής. Και πρόσθεσε πως «θα σας παροτρύνω όλους να πουλήσετε περισσότερα.
Θέλουμε να μεγαλώσουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μεγαλύτεροι και οι καλύτεροι».

Ο Steve Heapy που παραδέχτηκε ότι ο κλάδος στο σύνολο του αντιμετώπισε «δύσκολα χρόνια» υπογράμμισε ότι τώρα «οι πράκτορες είναι τόσο σημαντικοί για εμάς, όσο ποτέ».