Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που διατίθενται στον ταξιδιωτικό κλάδο της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 46% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της C&M Travel Recruitment.

Ο ειδικός στις προσλήψεις είπε ότι ο Ιούλιος είχε το τρίτο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο του έτους μέχρι στιγμής. Ο αριθμός μειώθηκε κατά 6% από τον Ιούλιο του 2022 – αλλά αυξήθηκε κατά 7% από τον Ιούλιο του 2019.

Υπήρξε επίσης μια μηνιαία αύξηση 14% στον αριθμό των υποψηφίων για νέες ταξιδιωτικές θέσεις εργασίας. Οι τοποθετήσεις έχουν πλέον αυξηθεί για τρεις συνεχόμενους μήνες, με το σύνολο του Ιουλίου να είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, ο Ιούλιος του 2023 μειώθηκε κατά 49% από τον Ιούλιο του 2022 και κατά 11% από τον Ιούλιο του 2019.

Ο αριθμός των νέων ταξιδιωτικών θέσεων εργασίας μειώνεται κατά 40%, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Ο αριθμός των νέων υποψηφίων που αναζητούσαν θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό τομέα σημείωσε μικρή πτώση τον Ιούλιο με πτώση 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το σύνολο του περασμένου μήνα μειώθηκε κατά 7% από τον Ιούλιο του 2022 και αυξήθηκε κατά 35% από τον Ιούλιο του 2019.