Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο αριθμός των πτήσεων από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για τις διακοπές στο σχολικό εξάμηνο Φεβρουαρίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 44% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά 15.455 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να απογειωθούν από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια θέσεις, την επόμενη εβδομάδα.

Μείωση σε αναχωρήσεις σε σχέση με 2019

Ωστόσο, οι αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια του εξαμήνου παραμένουν κατά 19% μειωμένες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία του 2019, όταν υπήρχαν 19.136 πτήσεις που αναχωρούσαν.

Νέα στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης αεροπορίας Cirium υποδηλώνουν συνεχή ανάκαμψη του κλάδου.

Οι μεγαλύτερες σε κίνηση αεροπορικές εταιρείες

Η EasyJet προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη σε κίνηση αεροπορική εταιρεία κατά την περίοδο των διακοπών, με 3.126 αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενη από τις British Airways, Ryanair και Loganair.

Οι πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμοί είναι το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, η Γενεύη, η Τενερίφη και το Παρίσι.

Το Χίθροου θα δει τον μεγαλύτερο αριθμό αναχωρήσεων, με 4.092, ακολουθούμενο από το Γκάτγουικ, το Στάνστεντ και το Μάντσεστερ.

Κορυφαίοι προορισμοί

Η Αυστρία, η Γαλλία και η Ιταλία καταγράφουν αυξήσεις στη χωρητικότητα των αεροπορικών θέσεων, με τις διακοπές σκι να πρωταγωνιστούν.

  • Ωστόσο, οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γενεύη, παραμένουν 6% μειωμένες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.
    Στο Ίνσμπρουκ είναι +8% περισσότερες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με το 2019, ενώ το Σάλτσμπουργκ +11% από ό,τι πριν από την πανδημία.
    Η αυστριακή πόλη Κλάγκενφουρτ θα δει 50% αύξηση στις αφίξεις από τη Μ.Βρετανία
  • Το Chambery στη Γαλλία αναμένεται να δει 13% περισσότερες αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019. Ωστόσο, η Γκρενόμπλ και η Λυών παραμένουν 1% και 12% κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα.
  • Οι προγραμματισμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Μπέργκαμο στη βόρεια Ιταλία αυξήθηκαν κατά 37% αυτόν τον μήνα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.
    Το αεροδρόμιο του Μιλάνου Μαλπένσα, προβλέπεται επίσης να δει αύξηση 6,7% στις αφίξεις σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.
    Οι πτήσεις προς το Τορίνο και τη Βερόνα αναμένεται, να ξεπεράσουν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, με 11% και 7% περισσότερες αφίξεις από την Βρετανία αντίστοιχα