Σύνταξη tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες απομακρύνονται από πτήσεις, συχνότερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω overbooking (υπεράριθμες κρατήσεις).

Σύμφωνα με στοιχεία της Wall Street Journal, ο αριθμός των επιβατών στους οποίους απαγορεύτηκε ακούσια η επιβίβαση μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2022 υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Αυξήθηκε 24% από την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Οκτωβρίου 2019.

Αυτό συμβαίνει όταν έχουν προγραμματιστεί να πετάξουν περισσότερα άτομα από τα διαθέσιμα καθίσματα.

Οι επιβάτες που απομακρύνονται από μια πτήση overbooking για την οποία έχουν ήδη πληρώσει δικαιούνται αποζημίωση.
Οι αερομεταφορείς μερικές φορές διαπραγματεύονται με τους επιβάτες και τους πείθουν να αλλάξουν πτήση με αντάλλαγμα χρήματα ή κουπόνια πτήσης.

Εάν κανείς δεν προσφέρεται εθελοντικά, οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως κοιτάζουν πρώτα αυτούς που πλήρωσαν τα λιγότερα ή που έκαναν check in τελευταίοι.

Σε περίπτωση υπεράριθμων κρατήσεων, η αποζημίωση ποικίλλει ανάλογα με την τιμή του εισιτηρίου σας και την καθυστέρηση της άφιξης.
Εάν έχετε μικρή καθυστέρηση, πιθανότατα θα λάβετε πληρωμή ίση με το διπλάσιο της τιμής απλής μετάβασης της αρχικής πτήσης. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να περιορίσουν αυτό το ποσό στα 775 δολάρια.

Εάν φτάσετε περισσότερες από τέσσερις ώρες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δικαιούστε πληρωμή τετραπλάσια της αξίας της πτήσης απλής μετάβασης.