Οι παραδόσεις της Airbus αυξήθηκαν 6% το πρώτο εξάμηνο του έτους και έφτασαν τα 316 αεροσκάφη.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία παρέδωσε 72 αεροπλάνα τον Ιούνιο, αυξημένα κατά 20% από 60 τον ίδιο μήνα πέρυσι και από 63 τον Μάιο φέτος.

Όπως υπογράμμισε ο εμπορικός διευθυντής της Christian Scherer, τον Ιούνιο η Airbus είδε ένα «πιο προβλέψιμο βιομηχανικό μοτίβο που φαίνεται να είναι η αρχή μιας πιο θετικής τάσης στις παραδόσεις».
Τόνισε επίσης ότι «η υποκείμενη παραγωγή αεροσκαφών παρέμεινε ήπια σε σύγκριση με τους στοχευμένους ρυθμούς, αλλά δείχνει ότι θα αυξηθεί αυτό το καλοκαίρι».

Ο γαλλικός κατασκευαστής αεροσκαφών θα έχει παραδώσει 316 αεροσκάφη το πρώτο εξάμηνο του 2023, σε σύγκριση με 297 την ίδια περίοδο για το 2022.

Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό μετά την πανδημία, δημιουργούν αντίξοες συνθήκες. Ωστόσο η Airbus, στοχεύει σε 720 παραδόσεις για το έτος.

Oι αριθμοί παραδόσεων τον Ιούνιο αυξήθηκαν 20% από πέρυσι με 72 αεροπλάνα να έχουν παραδοθεί από την Airbus κατά τη διάρκεια του μήνα.

Η εταιρεία έχει ήδη σηματοδοτήσει ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς με παραγγελίες για περισσότερα από 800 αεροσκάφη στο Pairs Air Show.