Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέες αλλαγές στο σύστημα Golden Visa της χώρας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών είναι και η αύξηση του ελάχιστου ποσού επένδυσης που απαιτείται για την έκδοση μιας τέτοιας θεώρησης σε 500.000 ευρώ, από 250.000.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος αφορά τη δυνατότητα απαγόρευσης απόκτησης δύο ή περισσότερων ακινήτων. Δηλαδή τα 500.000 ευρώ θα αφορούν μόνο ένα ακίνητο.

Η απόφαση για αύξηση του ελάχιστου ποσού επένδυσης ελήφθη προκειμένου να αυξηθεί η οικονομική προσιτότητα των ακινήτων για τους Έλληνες.

Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά τα επιμέρους σενάρια για την εφαρμογή του νέου ορίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση του υπουργείου είναι να μην υπάρξει έκπληξη και το νέο πλαίσιο να μην λειτουργήσει αναδρομικά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του ποσού για το ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa, αλλά σύμφωνα με πηγές αναμένεται να είναι αρχές του 2023.
Οι αιτήσεις για άδεια διαμονής που υποβάλλονται μέχρι να τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο θα γίνονται με το προηγούμενο όριο των 250.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με έκθεση της Tranio η ελληνική Golden Visa ήταν η πιο περιζήτητη στην Ευρώπη το α’ 6μηνο του 2022.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών μέχρι να τεθούν οι νέοι κανόνες, αναμένεται αύξηση των αιτήσεων επενδυτών που θα θελήσουν να επωφεληθούν και να αποκτήσουν φθηνότερο ακίνητο.