Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον ξενοδοχειακό κλάδο ανέφεραν αυξημένα κέρδη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, υποδεικνύοντας ότι το δυνατό τελείωμα της χρονιάς θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα επιτυχημένο 2022.

Τον Ιανουάριο, μια έκθεση από την Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA) προβλέπει ότι το 2022 η ξενοδοχειακή βιομηχανία θα συνεχίσει σε μια πορεία προς την ανάκαμψη από τον καταστροφικό αντίκτυπο του COVID-19, αλλά ο δρόμος είναι βέβαιο ότι θα είναι ανώμαλος και κάπως ασταθής.

Η Hilton Worldwide Holdings Inc. εμφάνισαν τριμηνιαία κέρδη 148 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά παρουσιάζουν τεράστια αύξηση από τις ζημιές 225 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το ίδιο τρίμηνο του 2020.
Συνολικά η Hilton αποκάλυψαν έσοδα 1,84 δις δολαρίων, από 890 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος και ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,8 δις δολαρίων που είχαν προβλέψει οι ειδικοί της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Για το τέταρτο τρίμηνο η Wyndham Hotels ανέφερε έσοδα 392 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των ειδικών κατά 4,21% και ξεπερνώντας επίσης τα 296 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κατά την ίδια περίοδο το 2020.

Η Marriott International ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και έφτασαν τα 4,45 δις δολάρια.
Η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,99 δις δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Ενώ άλλες εταιρείες παρουσίασαν ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο, η Hyatt Hotels Corp ανέφερε ζημία 29 εκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος του 2021.
Η προσαρμοσμένη καθαρή ζημιά που αποδίδεται στη Hyatt ήταν 306 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.