Η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Ελλάδα ήταν οι κύριοι νικητές της γερμανικής αγοράς πακέτων διακοπών τον περασμένο μήνα, ενώ ανάμικτες ήταν οι κρατήσεις για την Ισπανία.

Πιο αναλυτικά οι γερμανικές κρατήσεις για διακοπές στη Χουργκάντα ​​αυξήθηκαν κατά 72% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων Traveltainment.

Ως αποτέλεσμα, ο κορυφαίος προορισμός της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας ξεπέρασε την Πάλμα ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού από την άποψη των συνολικών κρατήσεων. Αυτή ήταν η τελευταία διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για την Χουργκάντα ​​τους τελευταίους μήνες, αντανακλώντας την υψηλότερη ζήτηση τόσο για την προσεχή χειμερινή όσο και για την καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα, η Αττάλεια σημείωσε πολύ μεγάλη αύξηση κατά 49% στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα, γεγονός που υποδηλώνει έντονες πρόωρες κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2018.

Ο εν λόγω υψηλός ρυθμός ανάπτυξης έρχεται μετά από πολλούς μήνες στασιμότητας και συνεχών μειώσεων στον τουρισμό και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας επιστροφής για την τουρκική Ριβιέρα το επόμενο έτος.

Ταυτόχρονα, έντονη παρέμεινε η ζήτηση για την Ελλάδα τον περασμένο μήνα, όπως δείχνουν οι υψηλές αυξήσεις για το Ηράκλειο (+ 29%), τη Ρόδο (+ 26%) και κυρίως την Κω (+ 65%). Αυτές είναι επίσης πιθανό να οδηγήθηκαν από έγκαιρες κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι.

Για άλλη μια φορά υπήρξε ανάμεικτη ζήτηση για την Ισπανία, ενώ η Πάλμα σημείωσε χαμηλή ανάπτυξη 2% τον περασμένο μήνα.