Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αυξημένες είναι οι προσδοκίες και για τουριστική συνεργασία της Ηπείρου με τη Γερμανία. Και συγκεκριμένα με την ευρύτερη περιοχή της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Την Ήπειρο επισκέφθηκε Γερμανική επιχειρηματική αποστολή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Schwerte κ. Δημήτριο Αξούργο και τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη βρέθηκε και η αεροπορική σύνδεση του Ντόρτμουντ με τα Ιωάννινα.

Σχετικά με την αεροπορική σύνδεση Ντόρτμουντ και Ιωαννίνων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υπογράμμισε στους εκπροσώπους του γερμανικού αερολιμένα και γερμανικής αεροπορικής εταιρείας τη διαβεβαίωση ότι θα παράσχει κάθε δυνατή στήριξη.

«Πιστεύω, τόνισε ο Δήμαρχος Schwerte ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ότι έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, και επιχειρηματική, και για τους ανθρώπους της περιοχής και του τουρισμού.

Ζείτε σε μια πανέμορφη περιοχή, που έχει να προσφέρει πολλά πράγματα, τόσο στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, σε υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα, αλλά σε ότι αφορά σύγχρονες μεγάλες επιχειρήσεις».

Ειδικότερα η Γερμανική επιχειρηματική αποστολή εστιάζει το ενδιαφέρον της στους κλάδους τροφίμων, τουρισμού και ενέργειας.

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στον τουρισμό σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον. Αλλά και την παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση σε αγορές του εξωτερικού.

Όπως τόνισε η κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου για την απευθείας αεροπορική σύνδεση του Ντόρτμουντ με τα Ιωάννινα, θα είναι «μια μεγάλη πόρτα η οποία θα φέρει ακόμα πιο κοντά την Ήπειρο με τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας. Και το κρατίδιο με τη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία, που έχει τη χαρά να φιλοξενεί την έδρα της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Ευρώπης».