Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες θα αυξήσουν τις πτήσεις προς τις Βαλεαρίδες και πιο συγκεκριμένα στη Μαγιόρκα, έως και 19% την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Στόχος της TUI Fly, της easyJet, της Jet2 και Ryanair είναι να εξασφαλίσουν αεροπορική συνδεσιμότητα με έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό που έχει αυξανόμενη ζήτηση στη βρετανική αγορά.

Οι προοπτικές για το επόμενο έτος, ακολουθώντας τα προγράμματα πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών, είναι καλές για τους tour operators.

Το μήνυμα στην φετινή World Travel Market (WTM)  είναι ότι αν υπάρξει τουρισμός του χρόνου, παρ’ όλες τις τρέχουσες αβεβαιότητες, οι Βρετανοί θα πάνε διακοπές στις Βαλεαρίδες. 

Η αεροπορική συνδεσιμότητα είναι το κλειδί για έναν προορισμό και το γεγονός ότι ο αριθμός των πτήσεων αυξάνεται είναι ακόμη περισσότερο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τουρισμού του Συμβουλίου της Μαγιόρκα, Andreu Serra, «είναι πολύ θετικό για τις Βαλεαρίδες που οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί στη Μαγιόρκα και να εδραιώσουν αυτή τη σημαντική αγορά στο νησί, η οποία είναι δεύτερη μετά τη Γερμανία».

O Andreu Serra βεβαιώνει ότι στόχος των θεσμών «είναι να εξασφαλίσουν τον βρετανικό τουρισμό λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που θα υπάρχει το επόμενο καλοκαίρι σε όλη τη Μεσόγειο και από χώρες εκτός Ευρωζώνης».

Οι τουριστικοί πράκτορες TUI UK, easyJet Holidays και Jet2 Holidays ελπίζουν ότι μέχρι τον Μάιο δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικά προβλήματα και ότι ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος θα έχει τελειώσει.

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου (ABTA), επισημαίνει ότι οι προβλέψεις των αεροπορικών εταιρειών είναι πολύ θετικές.
Αλλά υπογραμμίζει επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ περίπλοκη και πιστεύει ότι ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ μπορεί να αλλάξει την οικονομική στρατηγική.