Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Jet2 αναβάθμισε την ετήσια πρόβλεψη κερδών της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου σε έως και 385 εκατομμύρια λίρες λόγω της αύξησης των κρατήσεων και των υψηλότερων τιμών.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος εκδρομών του Ηνωμένου Βασιλείου περιέγραψε τις προθεσμιακές κρατήσεις για το καλοκαίρι ως «ενθαρρυντικές». Η χωρητικότητα είναι αυξημένη 6,6% σε 15,2 εκατομμύρια θέσεις, σε σχέση με πέρυσι.

Οι προθεσμιακές κρατήσεις χειμώνα 2022-2023 συνέχισαν να ενισχύονται όλο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την Jet2 «οι μέσοι συντελεστές φορτίου είναι τώρα ελαφρώς μπροστά από τον Χειμώνα 2018-19 στο ίδιο σημείο – έναντι αύξησης 24% στη χωρητικότητα των θέσεων – με τις τιμές και τα περιθώρια σημαντικά υψηλότερα.

Ο συνδυασμός των πελατών πακέτων διακοπών παρέμεινε σταθερός στο 60% περίπου του συνόλου για τη σεζόν, 16 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον χειμώνα 2018-19.

Δεδομένων αυτών των θετικών δεικτών, το διοικητικό συμβούλιο αναμένει τώρα να υπερβεί τις τρέχουσες μέσες προσδοκίες της αγοράς και να αναφέρει κέρδη του ομίλου πριν από την επανεκτίμηση συναλλάγματος και τη φορολόγηση για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023 μεταξύ 370 και 385 εκατομμυρίων λιρών».

Τα πακέτα διακοπών αντιπροσωπεύουν περίπου το 77% του συνόλου των κρατήσεων για αυτό το καλοκαίρι και κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από το καλοκαίρι του 2022.

Οι μέσοι συντελεστές φόρτωσης για το καλοκαίρι του 2023 είναι επί του παρόντος μία ποσοστιαία μονάδα μπροστά από πέρυσι στο ίδιο σημείο, «με τις τιμές ισχυρές και τα περιθώρια να ενθαρρύνουν καθώς η προθυμία των πελατών να κάνουν διακοπές παραμένει υψηλή».

Όπως πρόσθεσε «αν και ο όμιλος αντιμετωπίζει πιέσεις κόστους εισροής, όπως καύσιμα, άνθρακα, ενισχυμένο δολάριο ΗΠΑ και αυξήσεις μισθών, συν επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι συνάδελφοί μας μπορούν να ευδοκιμήσουν και να έχουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα περιθώρια θα τεθούν υπό κάποια πίεση. Παραμένουμε σίγουροι ότι με την πελατοκεντρική μας προσέγγιση και το σωστό προϊόν για αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές, οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να θέλουν να ταξιδεύουν μαζί μας από το βροχερό νησί μας στις ηλιόλουστες περιοχές της Μεσογείου, στα Κανάρια Νησιά και στις ευρωπαϊκές πόλεις αναψυχής».

Η ενημέρωση πριν από το κλείσιμο των συναλλαγών αναμένεται στα μέσα Απριλίου, ακολουθούμενη από αποτελέσματα για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο στις 6 Ιουλίου.
Αυτό θα περιλαμβάνει μια πληρέστερη προοπτική για την «πολύ σημαντική» περίοδο συναλλαγών του καλοκαιριού 2023.