Οι κάτοικοι στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν. Αυτό αναφέρουν τα πρόσφατα στοιχεία από την έρευνα της Sabre.

Παράλληλα, περισσότερο από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (35%) δήλωσε ότι δεν θα ταξιδέψουν σύντομα, ή έως ότου είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα το 45% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν εντός έξι μηνών μετά την άρση των σχετικών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ηλικιακή διαφοροποίηση

Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 20 έως 39 ετών είναι οι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Ωστόσο το 49% λέει ότι θα ταξιδέψουν εντός έξι μηνών.

Ποιοι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν περισσότερο

Η Νότια Ασία έχει το υψηλότερο ποσοστό ταξιδιωτών που δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός ενός έτους (73%). Η χώρα με το πιο θετικό ταξιδιωτικό συναίσθημα ήταν το Πακιστάν. Συγκεκριμένα μόνο το 10% των ταξιδιωτών να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν σύντομα.

Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης επέδειξαν επίσης μια έντονη απαίτηση για ταξίδια, με μόλις 14% να λέει ότι δεν είχαν σχέδια να ταξιδέψουν.

Το 18% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν αμέσως, ενώ ένα άλλο 18% λένε ότι θα ταξιδέψουν εντός 1 έως 3 μηνών.