Η ζήτηση για φιλικές προς τα κατοικίδια αεροπορικές εταιρείες έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό αναφέρει πρόσφατη έκθεση της ταξιδιωτικής υπηρεσίας, Next Vacay.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ταξιδιώτες επιλέγουν να πάρουν μαζί τους το κατοικίδιό τους στην πτήση τους”. Αυτό δήλωσε ο  Naveen Dittakavi, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Next Vacay.

Και πρόσθεσε: «Διαπιστώσαμε ότι υπήρξε αύξηση 950% στις αναζητήσεις για «φιλικές προς τα κατοικίδια αεροπορικές εταιρείες στην καμπίνα» τους τελευταίους 12 μήνες».

Η Alaska Airlines και η JetBlue φαίνεται να πρωτοστατούν ως δύο από τις πιο φιλικές προς τα κατοικίδια αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ.

Μάλιστα η Alaska Airlines έχει ένα από τα χαμηλότερα τέλη για τα κατοικίδια ζώα. Επίσης παρέχει μία από τις πιο ευέλικτες πολιτικές, ανέφερε η έκθεση.

Τα κατοικίδια που επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην καμπίνα επιβατών της Alaska Airlines είναι σκύλοι, γάτες, κουνέλια και οικιακά πουλιά.

Η JetBlue, εν τω μεταξύ, προσφέρει στους νέους πελάτες που πετούν με κατοικίδια πρόσβαση σε ένα δωρεάν πρόγραμμα που ονομάζεται JetPaws. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων χρήσιμες συμβουλές και λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι με τα ζώα τους. Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να κερδίσουν 300 πόντους JetBlue σε κάθε πτήση με το κατοικίδιό τους.