Η χωρητικότητα  των Σκανδιναβικών Αερογραμμών (SAS) μειώθηκε κατά 76% και ο συνολικός αριθμός επιβατών ήταν 75% χαμηλότερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο αριθμός των επιβατών παραμένει χαμηλός λόγω της περιορισμένης ζήτησης υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Η SAS συνεχίζει να συνεχίζει τις πτήσεις προς τους προορισμούς της καθώς οι επιστροφές ζήτησης και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μειώνονται.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο αριθμός των επιβατών τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά σχεδόν 300 χιλιάδες, αλλά παρουσίασε μείωση 2,5 εκατομμυρίων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι εσωτερικές διαδρομές παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη, ενώ η ζήτηση για διηπειρωτικά και ευρωπαϊκά ταξίδια παραμένει ασθενής.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε μια αργή ανάκαμψη της ζήτησης, σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Καθώς η ζήτηση επιστρέφει αργά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αυξήσουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας », λέει ο κ. Rickard Gustafson , Διευθύνων Σύμβουλος της SAS.