Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι διακοπές Μαΐου για τους Ολλανδούς και το Schiphol αναμένει αυξημένη κίνηση. Όπως υπόσχεται η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Πέρυσι, οι επιβάτες σε πολυάσχολες μέρες ταξιδιού βρέθηκαν κολλημένοι σε μεγάλες ουρές -σε σημεία ελέγχου ασφαλείας- που εκτείνονταν και έξω στο δρόμο.
Αυτό οδήγησε σε χαμένες πτήσεις και αποσκευές καθώς και σε δρομολόγια που  ενοποιήθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Επισήμως, η περίοδος των διακοπών του Μαΐου διαρκεί από τις 29 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου, αλλά τα σχολεία θα παρατείνουν τις διακοπές κατά μία εβδομάδα.
Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο αναμένει περισσότερους επιβάτες από τις 22 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής Πρωτομαγιάς που ξεκινά στις 22 Απριλίου, κατά μέσο όρο 66.000 επιβάτες αναχωρούν από το αεροδρόμιο κάθε μέρα.

Την Πρωτομαγιά του 2023, ο αριθμός των επιβατών που πετούν από το Schiphol θα είναι 14% υψηλότερος σε σύγκριση με πέρυσι, που ήταν κατά μέσο όρο 58.000 και ελαφρώς χαμηλότερος από τον αριθμό πριν από την πανδημία. σχεδόν 72.000 επιβάτες καθημερινά.

Σύμφωνα με το Schiphol «τις ημέρες με μεγάλη κίνηση, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου 22 και 23 Απριλίου, θα υπάρχουν ουρές -όπως υπήρχαν πριν από την πανδημία του κορωνοϊού- αλλά όχι όσες το 2022.

Μαζί με όλους τους υπαλλήλους στο αεροδρόμιο, το Schiphol θα διασφαλίσει ότι οι διακοπές θα πάνε καλά φέτος».

Πρόβα τζενεράλε το Πάσχα

Το Πάσχα ήταν μια πρόβα τζενεράλε για την επερχόμενη σεζόν διακοπών. «Το πρόσφατο Σαββατοκύριακο του Πάσχα πήγε καλά στο Schiphol και είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο Ruud Sondag προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Schiphol.

Τον περασμένο χρόνο, ο αερολιμένας προσέλαβε πάνω από 850 νέους φύλακες, αν και ορισμένοι εξακολουθούν να περνούν από ελέγχους ή εκπαίδευση.

Ολοκλήρωσε επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα όπου σε ορισμένες πτήσεις οι επιβάτες  μπορούν να κάνουν κράτηση για να περάσουν τον έλεγχο, αντί να περιμένουν σε ουρά.
Το πιλοτικό πρόγραμμα επεκτάθηκε ως λύση σε οποιονδήποτε πετά εντός της ζώνης Σένγκεν.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τον έλεγχο οι επιβάτες στον κόμβο του Άμστερνταμ δεν χρειάζεται να βγάζουν από τις χειραποσκευές τους ηλεκτρονικά είδη, υγρά ή γεμάτα μπουκάλια νερού.

Το αεροδρόμιο συνιστά στους επιβάτες να μην φτάνουν πολύ νωρίς. Αντίθετα, θα πρέπει να φτάνουν στην ώρα τους. Σύμφωνα με τις συστάσεις αεροπορικών εταιρειών αυτό σημαίνει δύο ώρες πριν από τις πτήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρεις ώρες πριν για διηπειρωτικές πτήσεις.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν check in νωρίς. Όσοι πετούν με KLM, Transavia ή TUI μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παράδοση αποσκευών και τα γραφεία check in στο πάρκινγκ P3.