Οι 2,6 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου τον περασμένο μήνα ξεπέρασαν το επίπεδο που εξυπηρετούσε το αεροδρόμιο το Σεπτέμβριο του 2019 πριν από την πανδημία.

Η διακίνηση ήταν αυξημένη κατά 10% τον ίδιο μήνα πέρυσι και πάνω από τον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο το Σεπτέμβριο του 2019 κατά σχεδόν 10.000.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που εξυπηρετήθηκαν το 12μηνο που έληξε το Σεπτέμβριο ανήλθε σε 27,3 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 32,2% σε σχέση με το σύνολο του προηγούμενου έτους.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, που ανήκει στην MAG, εξυπηρέτησε 2,8 εκατομμύρια επιβάτες – ίσο με το 96% των προπανδημικών επιπέδων – και αύξηση 12% το Σεπτέμβριο του 2022.

Η κίνηση σχεδόν 500.000 επιβατών του αεροδρομίου του East Midlands το Σεπτέμβριο ήταν 25% υψηλότερη από τον ίδιο μήνα το 2022, που ισοδυναμεί με το 84% της κίνησης πριν από την Covid.

Σε ολόκληρο τον όμιλο, συνολικά 5,9 εκατομμύρια αντιπροσώπευαν το 97% των επιπέδων του 2019.

Οι επιχειρησιακές επιδόσεις στο Στάνστεντ παρέμειναν ισχυρές, καθώς το 99% των επιβατών πέρασε από την ασφάλεια σε 15 λεπτά ή λιγότερο.

Ο μέσος χρόνος ουράς ήταν λιγότερο από τέσσερα λεπτά κατά τις κύριες αιχμές αναχωρήσεων της ημέρας, σύμφωνα με το αεροδρόμιο του Έσσεξ.

Οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν η Ισπανία, η Ιταλία και η Τουρκία, ενώ τα πιο πολυσύχναστα μεμονωμένα δρομολόγια ήταν η Κωνσταντινούπολη, το Δουβλίνο και η Πάλμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Gareth Powell δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε στους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες να ταξιδεύουν με τον τρόπο που ταιριάζει στις ανάγκες τους – είτε εξυπηρετώντας προορισμούς που δεν εξυπηρετούν άλλα αεροδρόμια είτε προσφέροντας πτήσεις εξαιρετικής αξίας σε ένα αεροδρόμιο που είναι εύκολη πρόσβαση και εύκολη πρόσβαση.

«Αυτό είναι που υποστήριξε την κατάστασή μας ως το αεροδρόμιο του Λονδίνου με την ταχύτερη ανάκαμψη, μια τάση που συνεχίστηκε τον περασμένο μήνα.

«Η ζήτηση για πτήσεις παρέμεινε πολύ υψηλή, όχι μόνο από επιβάτες σε όλη τη λεκάνη απορροής μας, αλλά και από ξένους επισκέπτες που αναζητούσαν προσιτή και βολική πρόσβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Λονδίνο ειδικότερα.

«Το Στάνστεντ είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο για τους επισκέπτες του Λονδίνου χάρη στο εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο δρομολογίων μας που παρέχει στους επιβάτες από πολλές περιοχές σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία μοναδική πρόσβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφεύγοντας την ανάγκη να ταξιδέψουν στα κύρια αεροδρόμια της πόλης. για να πετάξει μετά στο Λονδίνο.

«Η μεγάλη αξία και η επιλογή των προορισμών που διατίθενται στο αεροδρόμιο, καθώς και η αξιόπιστη και αποτελεσματική επιχειρησιακή εμπειρία που προσφέρουμε έχει αποδειχθεί πολύ ελκυστική για τους επιβάτες και έχει οδηγήσει στη συνεχή ανάπτυξή μας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής και της αρχής του φθινοπώρου».