Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 46.000 επαγγελματίες του κλάδου από περισσότερες από 160 χώρες –συμπεριλαμβανομένων 33.500 επισκεπτών– παρακολούθησαν την 31η έκδοση του Arabian Travel Market (ATM) 2024, που ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 9 Μαΐου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Αυτό αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση 15% στους συμμετέχοντες σε σύγκριση με την 30η ΑΤΜ ορόσημο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για την έκθεση και καταδεικνύοντας τη δυναμική του παγκόσμιου ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα.

Το θέμα της ATM 2024, «Ενδυναμώνοντας την Καινοτομία: Μεταμορφώνοντας τα Ταξίδια μέσω Επιχειρηματικότητας», συγκένρωσε πάνω από 2.600 εκθέτες στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) που εξερεύνησαν τους μοχλούς πίσω από την ανάπτυξη της βιομηχανίας και εντόπισαν μελλοντικές ευκαιρίες στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που σημειώσαμε ένα νέο ρεκόρ, υπογραμμίζοντας τη θέση μας ως η έκθεση ταξιδιού και τουρισμού της επιλογής μας, καθώς συνεχίζουμε να οδηγούμε την παγκόσμια ανάπτυξη στον κλάδο», δήλωσε η Danielle Curtis, διευθύντρια της ATM.

Το ATM 2024 καλωσόρισε την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, διάδοχο του Ντουμπάι και Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ντουμπάι, ο οποίος προήδρευσε σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Ο Sheikh Hamdan ενέκρινε μια σειρά από μεγάλα έργα που σχετίζονται με τις μεταφορές και τον τουρισμό σύμφωνα με το όραμα της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των ΗΑΕ.

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα

  • Η φετινή πρώτη συνεδρίαση είδε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από όλη την περιοχή να εξηγούν πώς οι Χώρες του Κόλπου (GCC)  συνεργάζονται για τον εξορθολογισμό της τουριστικής προσφοράς τους.
    Η συζήτηση στο πάνελ, μετά την εναρκτήρια ομιλία του Abdullah bin Touq Al Marri, υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, παρουσίασε πληροφορίες από τους Khalid Jasim Al Midfa, πρόεδρο της Αρχής Εμπορίου και Τουριστικής Ανάπτυξης της Σάρτζα, Fahd Hamidaddin, διευθύνων σύμβουλο της Σαουδικής Αρχής Τουρισμού, Azzan Al Busaidi, υφυπουργό Τουρισμού στο Ομάν και Sarah Buhijji, διευθύνουσα σύμβουλο της Αρχής Τουρισμού και Εκθέσεων του Μπαχρέιν.
  • Οι ειδικοί στην ινδική εξερχόμενη αγορά μοιράστηκαν βασικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίας «Ξεκλειδώνοντας το πραγματικό δυναμικό των Ινδών ταξιδιωτών».
    Ο Virendra Jain, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της VIDEC, μιας συμβουλευτικής και αναλυτικής εταιρείας του τομέα, παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις αξιολογήσεις ευκαιριών αγοράς, την ανάλυση καναλιών και διανομής, τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των Ινδών τουριστών και τις προβλέψεις των εξερχόμενων ταξιδιωτικών τάσεων της αγοράς κατά την επόμενη δεκαετία.
  • Οι συμμετέχοντες περιέγραψαν προβλέψεις για το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών και τη σημασία της καινοτομίας για να μπορέσει ο κλάδος να ανταποκριθεί στη σημαντική ανάπτυξη της εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας «Αναζητώντας την καινοτομία στον ουρανό: Πώς η τεχνολογία διακόπτει την αεροπορία».
    Με συντονιστή τον ταξιδιωτικό ειδικό Mark Frary, η ημερίδα περιελάμβανε πληροφορίες από την Cirium, την IATA, την AviationXLab και τη Riyadh Air.

Οι διακρίσεις

  • Η InterLnkd ξεπέρασε τον σκληρό ανταγωνισμό για να κερδίσει το τρίτο ATM Start-up Pitch Battle, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Intelak.
    Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί συγκεκριμένα σημεία δεδομένων και μια έξυπνη μηχανή αντιστοίχισης για να συνδέσει τους τομείς των ταξιδιών και της φιλοξενίας με τις βιομηχανίες μόδας, ομορφιάς και λιανικής.
  • Το Experience Abu Dhabi εξασφάλισε το Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Περιπτέρου (πάνω από 150 τ.μ.) στην ATM 2024.
    Μια ανεξάρτητη επιτροπή κριτών επαίνεσε τον εκθεσιακό χώρο της τουριστικής αρχής για τον άνετο σχεδιασμό, την καινοτόμο χρήση του πράσινου και την εξαιρετική ορατότητα από τον χώρο της έκθεσης. Άλλοι νικητές του Best Stand ήταν οι AlUla, Bangkok Metropolitan Administration, ExploreTECH, flydubai, Qiddiya Investment Company και Saudi Tourism Authority.

Σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι, οι στρατηγικοί εταίροι της ATM 2024 συμπεριέλαβαν το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού Ντουμπάι (DET) ως Εταίρο Προορισμό, την Emirates ως Επίσημο Συνεργάτη Αεροπορικών Γραμμών, την IHG Hotels & Resorts ως Επίσημο Συνεργάτη Ξενοδοχείου και την Al Rais Travel ως Επίσημο Συνεργάτη DMC.

Το ATM 2025, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.