Αύξηση των Ρώσων τουριστών στην δυτική Ελλάδα και γενικότερα στην χώρα μας, προβλέπεται για την επερχόμενη τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, με τους ξενοδόχους της περιοχής μας να ετοιμάζονται από τώρα για την υποδοχή τους.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους και τα τουριστικά πρακτορεία ο αριθμός των προκρατήσεων για τουριστικά πακέτα από την Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα, έχει διπλασιαστεί φέτος σε σύγκριση με πέρυσι.

Αν λοιπόν δεν αλλάξει κάτι οι Ρώσοι τουρίστες που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, θα είναι περισσότεροι από τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι μετά την κρίση του ρουβλίου, η ρώσικη τουριστική αγορά επανέρχεται δυναμικά στην χώρα μας, την οποία εξακολουθεί να θεωρεί τον πιο ελκυστικό προορισμό.

Ειδικότερα, στην δυτική Ελλάδα, στην Ηλεία και στην δυτική Αχαΐα, ένα σημαντικό κομμάτι της αύξησης αυτής αναμένεται να καρπωθεί εξαιτίας του αεροδρομίου του Αράξου και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, από τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας και της Ηλείας έχουν ήδη κλείσει αρκετά δωμάτια με τα ρώσικα τουριστικά πακέτα, ενώ πλέον ένα από τα απαιτούμενα προσόντα που ζητούν από τους υπαλλήλους τους για να τους απασχολήσουν στις επιχειρήσεις τους είναι όχι τόσο η αγγλική γλώσσα, όσο η ρωσική.

Την αύξηση των Ρώσων τουριστών το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα επισήμανε και η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά που μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή, καταγράφουμε τον διπλασιασμό των προκρατήσεων στα ταξιδιωτικά πακέτα».

Παράλληλα, η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι η Αθήνα επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018 κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.